2020. augusztus 11. ( kedd )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Újonc ellen rajtolunk

08.02.

Újonc ellen rajtolunk

Tegnap este, a Kaposvár-Nyíregyháza (0-1) mérkőzéssel indult el a 2020-2021. évi Merkantil Bank Liga NB II. Az első fordulóban csapatunk hazai pályán szerepel, a másodosztályban abszolút újoncnak számító Szentlőrinc SE együttesét fogadjuk ma este Tiszaligetben.

Ellenfelünk fennállása óta – 1912-ben alapították – első alkalommal szerepel a magyar labdarúgás második vonalában. Azért szükséges így fogalmazni, ugyanis NB II-ben már indult, de akkor a harmadik vonalat nevezték így.  2006 és 2009 között háromszor is megnyerték az NB III. Dráva csoportját, ám a másodosztályú tagságot nem vállalták. A 2019-2020-as pontvadászatot az NB III.  Közép csoport második helyén zárták, ám mivel az NB III. Nyugati csoport első helyezettje nem vállalta az NB II-t, valamint az MLSZ elnöksége a másodosztály feltöltése mellett döntött, ezért  a Baranya megyei alakulat juthatott fel.

A nyáron öt játékos távozott a hírek szerint, ugyanakkor tizenegyen érkeztek. A keretük zömét így is fiatal játékosok alkotják. Rutinos labdarúgónak a nálunk is megfordult Molnár Róbert és az előző szezonban a Kaposvárral az élvonalban szereplő kapus Slakta Balázs számít. Nem csak a csapat, a szakmai stáb is kicserélődött. Marián Sluka lett a vezetőedző, akinek a neve ismerősen csenghet a magyar futballban jártasok számára, hiszen többek között a ZTE, a Haladás, a Siófok és a Pápa labdarúgója is volt.

Ami csapatunkat illeti, a tavaszi együttes magja együtt maradt. A négy érkező – Kónya Márk, Szabó Balázs, Szekszárdi Tamás, Tajti Balázs – igazolása egyértelműen posztra történt.

– Tulajdonképpen 2001 óta edzősködöm felnőtt csapatoknál, idestova húsz éve. Majdnem minden szezon némi izgalommal, némi drukkal indul. Ezúttal sincs ez másképp, de azt gondolom ez természetes. Az, hogy az erőviszonyok hogyan alakulnak várnunk kell egy pár fordulót, hallottuk, hogy kik hogyan igazoltak. Nagynevű együttesekből álló másodosztályú bajnokság indul el most. Felkészültünk, bár teljesen kész nincs a csapat, de remélhetőleg fogjuk tudni folytatni a tavasszal elkezdett eredményességet és munkát. Bizakodóak vagyunk, komoly feladatok elé állít bennünket az élet, hiszen augusztusban hét fordulót rendeznek, tehát nem feltétlenül csak az első mérkőzésre kellett felkészülnünk. – nyilatkozta Csábi József vezetőedző

Egy hiányzónk már biztosan lesz, Rokszin Ádám sérülés miatt lesz kénytelen kihagyni a nyitányt. Vólent Roland bokája javul, bevetéséről a mérkőzés előtt születik döntés, ugyanakkor a legutolsó felkészülési találkozón a kecskeméti labdarúgóval összefejelő Horgosi Donát elfoglalhatja helyét a védelemben.

Bár bajnoki mérkőzésen még nem mérhettük össze erőinket mai ellenfelünkkel, azonban a Magyar Kupában 2016-2017-es kiírásában már találkoztunk a Szentlőrinccel. Akkor a nyolc közé jutásért vívott párharcot kettős győzelemmel abszolváltuk, előbb idegenben 2-0-ás, még hazai pályán 3-0-ás sikerünkkel zárultak a találkozók.

A mérkőzés 19.00 órakor kezdődik, a játékvezető Szilágyi Sándor lesz.

Élő közvetítés