2019. július 19. ( péntek )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Új igazolásunk, Szabó Tamás duplázott

IMG_0879

Új igazolásunk, Szabó Tamás duplázott

Első felkészülési mérkőzését játszotta tegnap együttesünk. A Tiszaligeti Stadion műfüves pályáján a megye I. osztályú Tiszafüred együttesét fogadtuk. Vezetőedzőnk, Tóth Tibor a keret valamennyi labdarúgójának igyekezett játéklehetőséget biztosítani, ezért jószerivel mindenki egy félidőt töltött a pályán.

Január 14-e óta tart az átigazolási időszak, s ahogy az várható volt nem lesz nagy mozgás a keretünkben. Eddig két játékos, Németh Ádám és Ulvicki Attila távozott. Előbbi az NB II Mosonmagyaróvárhoz, még utóbbi a Tiszafüredhez igazolt. Ugyanakkor érkezőkről is be tudunk már számolni. Popovics Bertold (27 éves) Ajkáról jött, azonban bevetésére még várni kell, ugyanis a nyáron Achilles-ín szakadást szenvedett. Rehabilitációját már itt végezte, reményeink szerint áprilisban már teljes értékű csapattag lesz. A Szolnoki MÁV-ban nevelkedett Szabó Tamás a másik új fiú. A 28 éves támadó több mint tíz éve igazolt el, kipróbálta magát több megyei és másodosztályú klubban, sőt Izlandon is játszott. Legutolsó állomáshelye az NB II-es Monor együttese volt.

A találkozó első percétől igyekeztünk dominálni a jó erőkből álló Tiszafüred ellen, azonban a vezetést mégis a vendégek szerezték meg a 29. percben. Ekkor Ábel Péter második helyzetüket már gólra váltotta. Nem sokáig örülhettek a vendégek, ugyanis egy perccel később Laczkó „forintos” labdáját, Kun átvette, majd 10 méterről kilőtte a hosszú sarkot. A szünetig még Simon ziccerét, és Nádházi két beadása utáni „mentést” jegyezhettünk fel.

A térfélcserét követően az új fiú, Szabó Tamás fejesgóljával átvettük a vezetést. A folytatásban nem igazán forogtak veszélyben a kapuk, egészen a 80. percig. Ekkor Ágoston beadását Kovács Botond fejelte a kapuba, majd a 89. percben Szabó Tamás lövőse megpattant a vendégvédőn, így a játékszer a másik irányba elmozduló kapus – Ulvicki Attila kapusedzőnk – mellet került a gólvonalon a túlra. Ezzel ki is alakult a 4-1-es végeredmény.

 

Szolnoki MÁV FC – Tiszafüredi VSE 4-1 (1-1)

Szolnok, 1. félidő: Molnár-Farkas – Sitku, Papp, Pataki, Szabó R. – Tisza, Tóth B. – Nádházi, Laczkó, Kun – Simon. 2. félidő: Csáki – Ágoston, Karacs, Horgosi, Szabó R. – Kovács B., Földi – Szabó T., Kánya, Annus – Popov. Vezetőedző: Tóth Tibor.

Gólszerző: Kun, Szabó T., Kovács B., Szabó T., ill. Ábel

Élő közvetítés