2020. augusztus 3. ( hétfő )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Tisztes helytállás

12.01

Tisztes helytállás

A Merkantil Bank Liga NB II. 19. fordulójában a tabella első helyén álló MTK Budapest vendégeként léptünk pályára. A mérkőzés végén maradhatott bennünk hiányérzet, ugyanis nem álltunk messze a pontszerzéstől.

Csábi József vezetőedző ezúttal is a szokásos hadrendben küldte pályára labdarúgóinkat. A szerdaihoz képest három helyen történt változás a kezdőcsapatban: Földi Marcell, Papp Szilárd és Simon Attila kikerült, még Rokszin Ádám, Szabó Péter és Tisza Kálmán bekerült.

Takács Tamás játékvezető sípszavára mi indítottuk útjára a labdát, ám az első kapura lövést a hazaiaknak jegyezhettük fel. Sokat nem is kellett erre várni, ugyanis már a harmadik percben Mezei Szabolcs próbálkozását védte Molnár-Farkas. Az első húsz percben talán túlságosan is tiszteltük vetélytársunkat, hiszen rendre hazai lábakon volt a játékszer, igaz, gólveszélyes akciót nem vezettek. A 24. percben aztán Vólent szerezhetett volna gólt, de támadónk 12 méteres lövése Pintér Ádám lábán megpattanva az alapvonalon túlra jutott. A 25. percben Vass Patrik tudta lövéssel zárni a kék-fehérek akcióját, ám Molnár-Farkas a helyén volt, akárcsak a 34. percben Mezei próbálkozásánál. A 44. percben a találkozó legnagyobb lehetősége adódott az MTK kapuja előtt. Egy nagy bedobást követően a hosszúra lecsorgott labdára Tisza rajtolt, ám azt a kifutó Somodiba bombázta. Két perccel később ismét csapatkapitányunk veszélyeztetett, ezúttal fejjel, ám a kapus itt is hárítani tudott.

A szünetben egyik csapat sem cserélt. Úgy nézett ki, hogy egy kicsit „bennragadtunk” az öltözőben, hiszen két perc alatt kétszer is helyzetbe kerültek a hazaiak. Az 56. percben aztán olyan szituációból kaptunk gólt, amelyből ezen a szinten nem szabad. Fülöp Noel – a hazai csapat jobbhátvédje – hosszú indítását Horgosi nem fejelte el, a labda lepattant s az érkező Schön öt méterről bombázta azt a léc alá. A 64. percben ismét a hazai veszélyeztettek. A 87. percben Berdó szerzett labdát a térfelünkön, jól szöktette a bal szélen meginduló, csereként pályára lépő Kurdics Leventét, aki az ötös sarkán lévő Rokszinhoz passzolt. Középpályásunk öt védő közül a hosszú oldalra gurított, ahol Szabó Péter, ha egy gondolattal is, de lemaradt az átadásról. A 93. percben Tamás László lábában maradt az egyenlítés, hiszen egy bedobást követően 11 méterről lőhetett, ám Somodi hárított. Mivel több említésre méltó esemény már nem történt, így egygólos vereségünkkel ért véget a találkozó.

Élő közvetítés