2020. április 9. ( csütörtök )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Az első után az utolsó

12.08.

Az első után az utolsó

Bár a múlt hét végén véget ért a Merkantil Bank Liga NB II. őszi szezonja, nem sokat kellett várni a tavaszi folytatásra. Az MLSZ Versenybizottságának korábbi döntése értelmében még az idén két fordulót rendeznek meg a bajnokság második feléből.

Legutóbb az első helyen álló MTK Budapest vendégeként léptünk pályára, még ma a 20. forduló keretében a tabella utolsó helyén álló Vác lesz az ellenfelünk. Mivel az első fordulóban hazai pályán fogadtuk a piros-kék csapatot – nem mellesleg 2-1-re legyőztük őket – így ma vendégeskedünk. Igaz a Vác sem élvezheti a hazai pálya előnyét, hiszen a stadionjuk építés alatt áll, így a találkozónk helyszínéül a balassagyarmati Kövi Pál Sportközpont centerpályája szolgál. Már amennyiben a játéktér futballra alkalmasnak bizonyul, ugyanis szerdán pont annak használhatatlansága miatt maradt el a Vác FC – Újpest FC Magyar Kupa találkozó.

Ellenfelünk eddigi egyetlen győzelmét a 4. fordulóban – akkor még Soroksáron játszották a hazai mérkőzéseiket – a Dorog ellen aratta. Ezen a három ponton kívül még hármat szereztek, döntetlent játszottak a Tiszakécske, a Győr és a Gyirmót ellen. A legtöbb vereség (14) mellett övék a legtöbb kapott gól (szám szerint 36), a legkevesebb rúgott gól (10), így legrosszabb gólkülönbség (-26) is. Mindezek ellenére nem vehetjük félvállról a ránk váró feladatot, hiszen több csapat is a győzelem ellenére megszenvedett ellenük.

Ami csapatunkat illeti az utolsó négy mérkőzésből a pontszámokat tekintve nem jöttünk ki jól. Háromszor játszottunk idegenben – a Vasas, a Dorog és az MTK ellen – de az így megszerzett két pont kevés. Különösen a hazai, Nyíregyháza elleni vereség a fájó. Igaz hogy mindössze két gólt kaptunk, a már említett négy találkozónk, azonban a helyzetkihasználásunk hatékonysága nem volt megfelelő, hiszen egyszer sikerült az ellenfél kapujába találnunk, holott a lehetőségeink valamennyi mérkőzésen megvoltak. Minden esetre itt a lehetőség, hogy kijöjjünk a hullámvölgyből, s győzelemmel kezdjük a tavaszt.

A mérkőzés 13.00 órakor kezdődik, a játékvezető Nazsa Tamás lesz.

Élő közvetítés