2020. április 9. ( csütörtök )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

A listavezető otthonába látogatunk

11.30.

A listavezető otthonába látogatunk

A Mertkantil Bank Liga NB II. őszi utolsó fordulójában – az idén még lesz a tavaszról előrehozott két mérkőzés – az első helyen álló MTK Budapest otthonában lépünk pályára. Egy olyan találkozó vár ránk, ahol igazából nincs veszíteni valónk.

Mai ellenfelünk mind a bajnoki, mind a kupaaranyérmek számát tekintve a második legeredményesebb szereplője az 1901 óta működő magyar bajnokságnak. Éppen ezért meglepetés, hogy 2017 után 2019-ben is búcsúzni kényszerült az élvonalból. Fennállásuk során mindig tiszavirág életű volt a másodosztályú tagságuk, s úgy néz ki, így lesz ez most is. Jelen pillanatban két pont előnnyel áll az első helyen a kék-fehér együttes és hat pont az előnye a harmadik helyezettel szemben. A nyáron Boris Michael vette át a vezetőedzői posztot. A német szakember korábban a magyar utánpótlás válogatottnál dolgozott. Nem kezdték jól a bajnokságot, hiszen az első fordulóban vereséget szenvedtek – az azóta is remekül szereplő, pillanatnyilag harmadik helyen álló – a Csákvár otthonában. Ugyan a második fordulóban döntetlent játszottak hazai pályán a Budaörssel, de tizenöt fordulón keresztül, egészen szerdáig megőrizték veretlenségüket. A Győr vendégeként is megvoltak a helyzeteik, ám azok közül egyet sem tudtak gólra váltani, még a Rába-partiaknak sikerült egy gólt lőniük. Érdekesség, hogy csak a Győr ellen nem tudott az MTK a soros ellenfele kapujába találni.

Jó erőkből álló csapat vár ma ránk. A fiatal tehetségek mellett, rutinos játékosok is megtalálhatók keretükben. Bognár István, Fülöp Noel, Kanta József, Pintér Ádám neve ismerős lehet minden magyar labdarúgást figyelemmel követő számára, akárcsak a házi góllövőlistát vezető Lencse Lászlóé is, aki a negyven rúgott góljuk közel egynegyedét – kilencet – szerezte.

Van egy mutató melyben azonos szinten állunk az MTK-val, ez pedig a kapott gólok száma. Mindkét csapat ellen 20-20 gólt szereztek a riválisok. A legutóbbi tíz találkozónkon mindössze öt gólt kaptunk, s abból hármat 11-esből. Úgy néz ki, a védekezésünk összeállt, ami a csapatunk stabilitását mutatja. Hiányérzetünk a gólszerzéssel kapcsolatban lehet, ugyanis a 15 szerzett gól kevés. A sereghajtó Vác szerzett ennél csak kevesebbet, szám szerint kilencet. Amennyiben ma is kapott gól nélkül hozzuk le a soros bajnokinkat, úgy biztos a pontszerzés, ami – valljuk be – bravúr lenne. Ugyanakkor a Budaörs és az Ajka már „lopott” pontot az Új Hidegkuti Nándor stadionból…

Tisza Kálmán letöltötte az ötödik sárga lap után járó eltiltását, s mivel a keretből mindenki egészséges, így Csábi József vezetőedzőnk – aki 1997-ben maga is játszott az MTK-ban – az általa legjobbnak vélt csapatot küldheti pályára.

A mérkőzés 17.00 órakor kezdődik, a játékvezető Takács Tamás lesz.

Élő közvetítés