2024. május 27. ( hétfő )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Rangadó a Viharsarokban

04.17.

Rangadó a Viharsarokban

Már csak hat forduló van hátra a Merkantil Bank Liga NB II. 2021-2022. évi bajnokságból. Csapatunk ma Békéscsabára utazik, ahol pontot, pontokat kell szereznünk ahhoz, hogy továbbra is legyen esélyünk kiharcolnunk a bennmaradást.

A házigazdák sem állnak túl jól, jelenleg a 16. helyet foglalják el Schindler Szabolcs tanítványai a tabellán. Harminchat pontot gyűjtöttek eddig a lila-fehérek, melyből huszonegyet hazai pályán, ráadásul 2022-ben a Kórház utcai stadionban még nem szenvedtek vereséget, a megszerezhető tizennyolc pontból tizenkettőt szereztek. Igazi „oroszlánbarlang” tehát a Viharsarok, ugyanis ebben a bajnokságban mindössze három csapat, a Szeged, a Soroksár és a Vasas tudta elvinni onnan a három pontot. Legutóbb október 3-án, a bajnokaspiráns piros-kékek győzték le őket a saját közönségük előtt. A hatodik legtöbb gólt szerezte a Ligában Békéscsaba (46) és Lukács Raymond Barna (20) személyében a góllövőlista éllovasát is ők adják.

Ami csapatunkat illeti, nagyon fontos győzelmet szerzetünk a legutóbbi fordulóban, amikor is a Nyíregyháza csapata ellen tartottuk itthon a három pontot. Sajnos azon a találkozón három játékosunk is sárga lapot kapott, Irmes Dávid, Hleba Tamás és Szabó Alex is ezért eltiltása miatt nem léphet pályára a mai napon.

– Vasárnap, igazi hatpontos mérkőzést fogunk játszani Békéscsabán. Nyugodtan kell játszanunk és bátran futballozni, remélem, hogy a csapat igazi nagybetűs csapat lesz, mint az elmúlt két hazai mérkőzésünkön és akkor már nagy baj nem lehet. Úgy látom a játékosok nagyon odateszik magukat. Nagyon nagy hangsúlyt fektetünk a helyzetek kidolgozására, az elmúlt három találkozón majdnem annyi helyzetünk volt, mint az azt megelőzőkön összesen. Az utóbbi három mérkőzésünk mindegyikén szereztünk gólt, reméljük, hogy ezúttal is eredményesek leszünk. Természetesen a védekezésünknek is ugyanúgy rendben kell lenni, mint az elmúlt vasárnap és akkor pontot, pontokat szerezhetünk. – nyilatkozta Romanek János vezetőedzőnk.

A mérkőzés 17.00 órakor kezdődik a játékvezető Nagy Róbert lesz.

Élő közvetítés