2023. június 3. ( szombat )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Győzelemmel zártuk a hetet

04.12.

Győzelemmel zártuk a hetet

A válogatott szünet után egy hét alatt háromszor is pályára léptek a csapatok a Merkantil Bank Liga NB II.-ben. A Pécs elleni döntetlent és a győri vereséget követően ismét hazai környezetben játszottunk, ellenfelünk a tabella 7. helyén álló Nyíregyháza együttese volt. A találkozó első félidejében csak kapufáig jutottunk, azonban a második játékrészben egy piros-kék játékos segítségével már gólt is szereztünk, s mivel ezúttal nem kaptunk, így 1-0-s sikerünkkel ért véget a mérkőzés.

A szerdai győri mérkőzés után tovább szaporodtak a szakmai stáb gondjai, már ami a rendelkezésre álló játékosok számát illette. Tisza Kálmán eltiltása miatt nem léphetett pályára, így vele együtt nyolc labdarúgónk nézte társait a lelátóról. Csapatunk balszárnyán Gohér Gergő és Lakatos István a tavasszal először voltak kezdők. A mérkőzés első szögletét és az első kapura lövését is a vendégek „jegyezték”, azonban a 15. percben akár a vezetést is megszerezhettük volna. Lakatos centerezését Sipos pörgette a hosszú alsó sarok irányába, azonban a labda a kapufáról kifelé pattant… Két perccel később ismét Lakatos ad be, Kurdics remekül készíti le lövésre Földinek, azonban egy nyíregyházi védő önfeláldozóan belevetődik a labda útjába és az az alapvonalon túlra perdül róla. A 31. percben egy nyíregyházi akció végét Gohér nagyszerű mentése eredményezte, még a 43. percben Földi beadásáról Kurdics marad le egy gondolattal.

A térfélcsere után is ott folytatódott a találkozó, ahol abbamaradt. Többet birtokolta a labdát a Nyíregyháza, azonban a kapunkig ritkán jutottak el. Az 59. percben Zamostny lő kapura, azonban Szekszárdi bevetődve blokkol. Egy perccel később jobb oldali védőnk már az ellenfél kapuja elé csavarja be szélről a labdát, Fejér kapus Földi elől elüti a labdát, majd ütközik játékosunkkal, a labda Hleba elé kerül, aki átvesz, igazít majd 17 méterről, középről kapura lő. A próbálkozást Sipos blokkolja, a szabad labdára Irmes „mozdul” s próbál gólt szerezni, azonban a gurítása a kapufa mellett hagyja el a játékteret. A 61. percben cserélnek a vendégek, pályára lép Novák Csanád és Gresó Mátyás is, még mi a 67. percben változtatunk először, Irmest Busa váltja. A 75. percben pedig megszerezzük a vezetést. Sipos iramodik meg a jobb oldalon, Nemes mellett élesen középre lövi a labdát, melyről Busa éppen csak hogy lemarad, azonban a menteni igyekvő nyíregyházi védő, Gengeliczki Földit megelőzve a saját kapujába gurít. Három perccel később Busa verekszi át magát két védőn is a baloldalon, majd szinte az alapvonalról középre ad, Szekszárdi elől Nemes vágja ki a labdát. A 79. percben Nemes három védőnk között kapja meg a labdát Gresótól a 16-os oldalvonalán, majd középre lövi azt, ahol érkezik Novák, ám Szabó Alex lerántja a támadót. Lovas László játékvezető jogosan büntetőt ítél, a 11-est Zamostny végzi el, azonban szerencsénkre mellé lövi. A hátralévő időben már egyik kapu előtt sem alakul ki igazán helyzet, így az eredmény sem változott, 1-0-ra megnyertük a mérkőzést.

Győzelmünkkel előrébb nem sikerült lépnünk a tabellán, azonban egy pontot „hoztunk” a riválisainkon. Vasárnap Békéscsabán újabb kemény erőpróba vár csapatunkra.

Élő közvetítés