2023. szeptember 30. ( szombat )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Megérdemelt győzelem Békéscsabán

04.19.

Megérdemelt győzelem Békéscsabán

A Merkantil Bank Liga NB II. 33. fordulójában csapatunk Békéscsabán lépett pályára. Az első félidő derekán Busa Bence góljával megszereztük a vezetést, azonban négy perc múlva kiegyenlített a vendéglátónk. A szünet után Sipos próbálkozása előbb a kapufán csattant, azonban a 60. percben már az sem segített a lila-fehéreken Sipos Zoltán mesteri gólt lőtt a hálóba. Mint később kiderült ez a találat a győzelmünket jelentette.

A hazaiak október 3-a óta nem kaptak ki hazai pályán – legutóbb a Vasas vitte el a három pontot a Viharsarokból, még mi augusztus 8-án, Budaörsön nyertünk utoljára idegenben. Mint kiderült mindkét sorozat megszakadt vasárnap este 19 óra körül… Mindkét edző négy helyen változtatott a legutóbbi kezdőcsapatán, Schindler Szabolcs a hazaiak szakvezetője talán az eredmény miatt (Kecskeméten kaptak ki 4-1-re), addig Romanek János vezetőedzőnk kényszerből kellett változtatnia a Nyíregyháza elleni győztes kezdőcsapatán. Hárman (Hleba, Irmes és Szabó Alex) eltiltás, még Kovács Olivér sérülés miatt nem tudott a csapat rendelkezésére állni. A mérkőzésen jószerivel az első helyzetből gól született, és azt mi rúgtuk. A 23. percben Földi indította a Busa Bencét a baloldalon, a télen igazolt támadó lefutotta Farkast, majd először középre akar passzolni, azonban az átadását blokkolta a csabai védő, de a labda visszapattant elé, és a játékszert az ötös sarkáról jobbal a léc alá bombázta. Sokáig nem örülhettünk a vezető találatnak, ugyanis négy perccel később Pantovic a saját térfeléről indította Márist, aki előbb Szekszárdi, majd Tóth Bence mellet is elvitte a labdát, majd a kifutó Hegedűs mellett higgadtan gurított a rövid alsó sarokba. A bekapott gól sem szegte kedvünket, ha nem is rohamoztunk, de a szünetig – ha az ellenfél is birtokolta többet a labdát – mi nekünk voltak olyan pillanataink, melyeknél jó döntéseket hozva akár, helyzetig is eljuthattunk volna. A hazaiak előtt a 45. percben volt egy lehetőség a gólszerzésre, azonban Pantovic 16-os vonaláról ellőtt szabadrúgása a sorfalról pattan le.

A térfélcsere után egy hazai szögletkombináció okozhatott volna „meleg” pillanatot, azonban Horváth Péter 13 méterről jócskán a kapu fölé lövi a labdát. Az 51. percben Sipos a tizenhatos sarkáról lő kapura, a próbálkozása a kapufáról pattan vissza. Az 56. percben Földi 17 méteres lövése egy csabai védőről pattan az alapvonalon túlra. A 60. percben aztán már senki és semmi nem állt Sipos Zoltán lövésének útjába. Szöglet variáció után Gohér középre ad, Tóth Bence elől felszabadítanak, azonban a labda Sipos elé került, aki átvétel után mesterien csavar a kapu hosszú oldalába. A 67. percben akár le is zárhattuk volna a mérkőzést, miután három a kettőben vezettünk támadást, ám Busa sokat várt a passzal, így beérték, pedig Sipos kecsegtető helyzetben várta az átadást. Két perccel később Kurdics lő 17 méterről, a hazaiak hálóőrének nem okoz különösebb gondot a hárítás. A 72. percben Szabó Péter 25 méterről lő, de mellé. A 78. percben Földi kétszer is kapura lövéssel próbálkozik, mindkétszer blokkolják a csabai védők. A 90. percben hatalmas Hegedűs védés áll a Békéscsaba egyenlítésének útjába. Egy oldalszabadrúgás után Farkas elé került a labda, aki 15 méterről, középről kapásból lő, de kapusunk szögletre tolja a játékszert. A 94. percben még egyszer kellett megfognia a labdát a cerberusunknak, azonban Ilyés 22 méterről leadott lövése nem okozott gondot.

Az egymás utáni két győzelmünkkel – jobb gólkülönbségünknek köszönhetően – elmozdultunk a tabella utolsó helyéről. Még nem nyertük meg a „háborút”, de egy lépéssel közelebb kerültünk célunk eléréséhez. Vasárnap újabb hatpontos mérkőzés vár ránk, amikor is a III. Kerületi TVE együttesét fogadjuk.

Fotó: nemzetisport.hu (Imre György)

Élő közvetítés