2019. július 19. ( péntek )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Magabiztos győzelem

19.03.19.

Magabiztos győzelem

Tavaszi hazai második mérkőzésünkön a Nyírbátor együttesét fogadtuk. Mivel két héttel korábban a Putnok – elsőként a bajnokságban – három ponttal távozott a Tiszaligetből, sőt a mostani vendégeink ősszel legyőztek bennünket, így bizony volt miért „dacosnak” lennünk a találkozó előtt.

A 8. percben már hazai gólnak örülhetett a publikum. Szabó Richárd – aki ezúttal belső védőként lépett pályára – tért ölelő indítását Simon Attila egyből kapura lőtte, de a labda a kifutó kapusban elakadt, ám a kipattanóra érkező Annus Árpád már hálóba lőtte a menteni igyekvő védők között a játékszert. A 15. percben bedobás követően Nagy Olivér tört be a tizenhatoson belülre, ahol Müller és Sárosi együttes erővel, de szabálytalanul szerelte labdarúgónkat. A jogosan megítélt büntetőt Simon Attila magabiztosan értékesítette. Alig több mint negyedóra elteltével már kétgólos előny birtokában voltunk. A 23. percben kellett először Molnár-Farkas Tamásnak védenie, majd hálóőrünk a 29. percben Müller 22 méteres próbálkozásánál is hárított – szemmel tolta a jól eltalált lövést a felső lécre. A játékrészben még Földi Marcell előtt adódott lehetőség a gólszerzésre, ám cselsorozata végén az ötös sarkáról leadott lövésébe beleléptek.

A térfélcserét követően az először kezdőként pályára lépő 17 éves Kotula Máté – édesapja Kotula László, aki 227 mérkőzésen 72 gólt szerzett szolnoki színekben – szöglete után a vendégek játékosa csúsztatta a saját kapujukra, ám védett a hálóőrük, akárcsak egy perccel később, Szabó Tamás fejesénél. A 62. percben Annus cselezte be magát a védő mellett a bal oldalon a büntetőterületen belülre,  majd Szegedi gáncsolta támadónkat. Kulcsár Katalin játékvezető ezúttal is – jogosan – a 11-es pontra mutatott, és Simon Attila ismételten kíméletlen ítéletvégrehajtónak bizonyult. Mivel a hátralévő szűk félórában már nem született újabb találat – nyírbátori Katona, valamint tőlünk Laczkó Milán és Simon Attila sem tudta gólra váltani a helyzetét – így magabiztosan gyűjtöttük be az újabb három pontot.

A találkozón újabb fiatal saját nevelésű labdarúgónk, a 19 éves Pataki Ádám is pályára lépett, így ő is részese lehetett a sikerünknek, mellyel – az ESMTK pontvesztése miatt – újból a Keleti csoport első helyére álltunk.

Élő közvetítés