2020. május 28. ( csütörtök )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Lesz mérkőzés

08.11

Lesz mérkőzés

A Merkantil Bank Liga NB II. harmadik fordulójában hazai pályán fogadjuk a Balmazújváros csapatát. Ez a felvezetés, nem szorulna különösebb magyarázatra, ha…

…a mai ellenfelünk háza táján minden rendben lenne. Pénteken ugyanis a másodfokon eljáró Fellebbviteli Licencadó Bizottság helyben hagyta az MLSZ elsőfokú döntését, mely július 29-én megvonta a Balmazújvárostól a férfi NB II-es licencet. Ez azt jelenti, hogy a csapatnak nincs érvényes licence a 2019-2020-as másodosztályú bajnokságra, így a hatályos szabályzatok értelmében a Balmazújvárossal szemben a szövetségnek további jogi eljárást kell lefolytatnia, amelynek végleges lezárultáig a klub maga dönthet arról, hogy csapata lejátssza-e soron következő mérkőzéseit. A Hajdú-Bihar megyei együttes pedig több fórumon is jelezte, „hogy az ellenfél és a sport iránti tiszteletüket kifejezve elutaznak vasárnap Szolnokra, és lejátszák soros mérkőzésüket”.

Ami csapatunkat illeti a Vác elleni győzelem után Budafokon vereséget szenvedtünk, így két mérkőzés után három ponttal, holtversenyben a kilencedik helyet foglaljuk el a tabellán. A hétközi vereség azért volt fájó, mert mindhárom találatot „odaajándékoztuk” riválisunknak. A mérkőzésen labdarúgóink közül Vólent Roland állt a legközelebb ahhoz, hogy gólt szerezzen. A nyáron igazolt játékosunkat kérdeztük arról, mit vár a mai naptól:

– Egész héten úgy készültünk, hogy lesz mérkőzés. Szeretnénk javítani a szerdai találkozó után. Mindenféleképpen győzni szeretnénk, hiszen mi vagyunk az esélyesebbek. Azt gondolom, hogy még jobban, hatványozottabban kell küzdenünk és csapatként kell működnünk, akkor sikeresek leszünk. Nyilván nem lesz egy szokványos meccs számomra, hiszen karrierem egyik legszebb másfél évét töltöttem Balmazújvárosban. Az, hogy feljutottunk az első osztályba, nagyon nagy tett volt, amit soha nem felejtek el. Nem lesz érzelemmentes tehát számomra a kilencven perc, de úgy érzem ez plusz motivációt fog adni. Nagyon remélem, hogy akár kezdőként, akár csereként lépek pályára jó teljesítménnyel fogok előrukkolni. Szeretném megrúgni első szolnoki gólomat. – nyilatkozta támadónk.

A keret tagjai közül Ágoston Donát bajlódik sérüléssel, de rajta kívül mindenki bevethető a bajnokin. Fontos, hogy megszerezzük a három pontot, kiszolgálva ezzel a reményeink szerint ismét szép számban kilátogató közönségünket.

A mérkőzés 19.00 órakor kezdődik, a játékvezető Szigetvári Márk lesz.

Élő közvetítés