2019. november 17. ( vasárnap )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Hibáinkat könyörtelenül kihasználták

08.09.

Hibáinkat könyörtelenül kihasználták

Az első hétközi fordulót rendezték szerdán a Merkantil Bank Liga NB II.-ben. Csapatunk Budafokon lépett pályára, ahol végül háromgólos vereséget szenvedett.

A Vác elleni győztes csapaton Csábi József vezetőedző három helyen változtatott. Kotula Máté, Rokszin Ádám és Tisza Kálmán ezúttal a kispadon foglalt helyet, még ezúttal a kezdőcsapat tagja lett Bárdos Bence, Kovács Olivér és Szabó Richárd. Nem csak személyeket cserélt a szakvezető, hanem szerkezetet is váltott. Nem kezdtük rosszul a találkozót, mezőnyben egyenrangú ellenfelei voltunk vendéglátóinknak. Az első húsz percben nem igazán forogtak veszélyben a kapuk, ám a 33. percben Szabó Richárd mentése kellett ahhoz, hogy ne kapjunk gólt. A 37. percben már a gólvonalon is túljutott a labda, de a les miatt Veizer Roland játékvezető nem ítélt gólt. A 42. percben egy rossz passzt követően labdát szerzett a saját térfelén a hazai csapat, s a kontratámadás végén Szabó Máté az üres kapuba gurított. A szünet előtt közel jártunk az egyenlítéshez, ám Tóth Benjámin lövése, ha centikkel is, de a kapu mellett hagyta el a játékteret.

A szünetben cseréltünk. Szabó Richárd helyett Rokszin Ádám lépett pályára. Agresszívebben próbáltunk játszani, védekezésünket feljebb toltuk. Sajnos az 53. percben újból gól ajándékoztunk a Budafoknak. Tóth Benjámin röviden passzolt hátra az ellenfél térfelén Horgosinak, aki már nem igazán tudta kontrolálni a mentését. A labda Kulcsárhoz került, aki a remek ütemben, saját térfeléről induló Kovács Dávid elé tálalt, aki egyedül vihette a kapunkra a labdát. A támadást elkísérő Horváth Roland jutalma lett a gól, miután társa önzetlenül lepasszolta neki a játékszert. A 62. percben Horgosi szépíthetett volna, ám szöglet utáni fejese a kapu fölé szállt. A 77. percben is Kulcsár Kornél adta a kulcspasszt… A lesre játszó védőink közül időben induló Kovács Dávid kapott nagyszerű labdát, majd a végén ismét önzetlenül passzolt Molnár-Farkas Tamás előtt, így a csereként beállt Vankó Imrének már nem okozott gondot az üres kapuba gurítania. A 85. percben a cserecsatárunk Vólent Roland járt közel a gólhoz, ám lövése a kapufán csattant.

A találkozó előtt nem mi voltunk az esélyesek. A mezőnyben egyenrangú partnerei voltunk a Budafoknak, de mivel védekezésben hatalmas hibákat követtünk el,  így háromgólos vereséget szenvedtünk.

– Egyértelműen az volt az érzésem, hogy egy tavalyi stabil NB II-es csapat találkozott egy tavalyi NB III-as csapattal találkozott itt a szezon elején. Sajnos kijött a két csapat közötti különbség, még ha az eredmény kicsit túlzó is. Jelen állás szerint a Budafok előrébb tart, de azért láttam biztató jeleket is a csapatunk játékában. Dolgozunk tovább, hogy ilyen borzasztó hibákat, amikből a gólokat kaptunk ne kövessünk el újra.  – nyilatkozta Csábi József vezetőedző.

Ahogy a Vác elleni győztes, úgy a Budafok elleni vesztes mérkőzést követően sincs sok időnk, ugyanis vasárnap a Balmazújvárost fogadjuk a Tiszaligetben.

Élő közvetítés