2023. február 2. ( csütörtök )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Kék-fehér rangadó a Tiszaligetben

A tavaly április mérkőzésen Kovács Olivér nem csak védekezett, gólt is szerzett

Kék-fehér rangadó a Tiszaligetben

Kevesen gondolták volna a bajnoki rajt előtt, hogy a mai mérkőzésünkre rá lehet „akasztani” a rangadó jelzőt. A ZTE ugyanis merész álmokat szövögetett, a feljutásért kívántak küzdeni, azonban tíz fordulóval a vége előtt már nincs rá reális esélyük. Az egykor Szolnoki MÁV MTE-ben játszó, majd Békéscsabán, Győrben és a Videotonban is megfordult, közel 400 NB I-es mérkőzésen pályára lépő Csató Sándor irányította együttes mindössze egy ponttal és két hellyel előzi meg csapatunkat a tabellán. Idegenbeli 14 találkozójukból mindössze hármat nyertek meg, legutóbb októberben a SZEOL otthonából hozták el a három pontot. Igaz ugyan ennyiszer hagyták el vesztesen a pályát, s nem kevesebb, mint nyolc alkalommal lett döntetlen a végeredmény.

A hétközi fordulóban mi más lehet csapatunk célja, hogy hazai pályán legyőzze a mai riválisát. Őszintén be kell vallani, nem sűrűn sikerül a ZTE-t két vállra fektetni. A legutóbbi kilenc mérkőzésből mindössze egyszer sikerült, 2016. április 23-án a Tiszaligetben 3-1-re vertük meg a zalai csapatot. Ahhoz, hogy meg tudjuk előzni őket a tabellán szükségünk van a három pontra, melynek begyűjtése egyértelműen bravúrnak számítana. Ebben nem lehet segítségünkre Csirmaz István, aki a Vác ellen begyűjtötte ötödik sárga lapját, így eltiltása miatt kihagyja a mai mérkőzést. Olasz Dénes is hiányozni fog, ő tegnap kezdte el a rehabilitációs munkát, jó eséllyel két-három hét múlva pályára léphet, akárcsak az őszi zalaegerszegi találkozón megsérült Török Milán.

A bajnoki találkozó előtt U19-es csapatunk is pályára lép a Tiszaligeti Stadion centerpályáján. Korosztályos csapatunk a Sopron együttesét fogadja. A találkozó 14 órakor kezdődik, így a pénztár már 13.30-kor nyit. A találkozóra érvényes a Nemzeti Sportban „Menj meccsre fél áron” akció keretében megjelent kuponok.

A felnőtt mérkőzés 16.30 órakor kezdődik, a játékvezető Bogár Gergő lesz.

Élő közvetítés