2021. január 15. ( péntek )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Jó helyre ballagott (a) Katona!

ICS_5986

Jó helyre ballagott (a) Katona!

Mivel már kezdetét is vette a másodosztályú pontvadászat, így természetesen ebben az idényben is következnek a játékosokat bemutató interjúk. Remélem írásaim által minden kedves olvasó és szurkoló kicsit közelebb kerül az adott játékoshoz. Az első interjúalanyom az idei szezonban, Katona György.

 Kedves Gyuri! Mi szél hozott Szolnokra?

– A tavalyi szezon végéhez közeledve megkerestek a szolnoki klubtól, hogy merre képzelem el a jövőmet, mert jó benyomást tettem a szakmai stábra és a klub vezetésére a szezon eltelte alatt és beleférnék az elképzelésekbe. Természetesen ennek örültem és gyorsan el is döntöttem, hogy én bizony váltani fogok.

– És? Hogy érzed magad? Jó döntést hoztál?

– Eddig maximálisan úgy érzem, hogy igen. A csapaton belül remek a hangulat, ez nem vitás. A bajnokságot viszonylag jól kezdtük, bár nagyon boldog lennék, ha a hétvégén meg tudnánk szerezni az első hazai győzelmünket!

– Hidd el, annak én is nagyon örülnék és velem együtt még több ezer ember is.

– Akkor nem kérdés, ezen leszünk! A város is tetszik, bár bevallom, kicsit nagyobb nyüzsgéshez szoktam Nyíregyházán. A Tisza és a Zagyva part viszont fenomenális. Ropival, a kis staffordommal nagyon éljük ezeket a helyeket.

– Kutya tartó vagy? Az szuper! Mi biztosan jóban leszünk, de vissza a focihoz. Milyen célokat tűztél ki magad elé az idei szezonra és mik az elvárásaid a csapattal szemben?

– Magammal szemben az lenne az elsődleges, hogy a komoly sérülések elkerüljenek, minél többet játszhassak és tudjam segíteni a csapatot a teljesítményemmel. Tavaly személy szerint nem futottam rossz szezont, ha eredményességben tudom azt hozni az örömteli lesz számomra. A csapattal szembeni elvárásom? Azt látni kell, hogy ebben az évben még kiegyensúlyozottabb lesz az NB II, mint az előzőben volt, úgyhogy a legfontosabb, hogy nem szabad hullámzó teljesítményt nyújtani. Néhány egymást követő gyengébb forduló és könnyen nehéz helyzetbe sodorhatjuk magunkat, ám véleményem szerint erre is figyelni fogunk, hogy ne történjen ilyesmi.

– Úgy legyen! Hogyan kerültél kapcsolatba a labdarúgással?

– Édesapám is rúgta a bőrt, bár alacsonyabb osztályokban, így Ő tőle kaptam meg a labdarúgás szeretetét.

– Kik azok, akik segítenek valamilyen módon neked, hogy minél kiegyensúlyozottabb teljesítményre legyél képes a mindennapokban? Gondolok itt például párkapcsolatra vagy éppen példaképekre?

– A párom természetesen fontos szerepet tölt be az életemben. A kutyámat, Ropit is nagyon szeretem és oda vagyok a Real Madridért is már ’98 óta. Ennek ellenére nem ebből a csapatból választottam ki a példaképemet, hanem a magyar labdarúgás elmúlt 20 évének egyik legmeghatározóbb alakját tekintem követendőnek, mégpedig Gera Zoltánt. Karrierje és alázata ehhez a „játékhoz” egyszerűen tanítani való.

Nagyon örültem, hogy egy kicsi betekintést engedtél a magánéletedbe és megismerhették a Szolnokiak (is) Katona Gyurit! Sok sikert kívánok számodra még sok éven keresztül a foci pályákon és azon túl! Hajrá Szolnok! 

– Nagyon köszönöm a beszélgetést, igyekezni fogok! Hajrá MÁV!

Mester Ádám
sajtómunkatárs

Élő közvetítés