2020. január 29. ( szerda )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Ismét hazai környezetben

10.06.

Ismét hazai környezetben

Az utánpótlás válogatott programja miatt a 12. fordulóval folytatódik a Merkantil Bank Liga NB II. Eredetileg lett volna egy hétközi játéknap is, de az MLSZ Versenybizottsága az előbb említett miatt a 11. fordulót átette november 27-ére. Ez azt eredményezte, hogy egymás után kétszer is hazai pályán játszhatunk. Ma a Soroksár együttesét fogadjuk a Tiszaligeti Stadionban.

A sárga-fekete alakulat a 2014/2015-ös szezon óta tagja újból a másodosztályú mezőnynek. Jelenlegi vezetőedzőjük az 58-szoros válogatott labdarúgó Lipcsei Péter 2017 nyara óta a szakmai munka irányítója. Első idényében a 8. helyre, a másodikban a 7. helyre vezette csapatát. A nyáron nem kevesebb, mint tíz játékos távozott a Soroksártól, helyükre tizenegy érkezett. A keretben megtalálhatóak rutinos játékosok (Gárdos, Gyömbér, Pölöskei, Völgyi), valamint az FTC tehetséges fiataljai (Csonka, Csernik, Novák). Utóbbiak vagy kölcsönben, vagy kooperációs megállapodás keretében csatlakozhattak a XIII. kerületi együtteshez. Nem indult számukra jól a szezon, hiszen hazai pályán döntetlent játszottak a Kazincbarcikával, majd a Vasastól 5-2-re kaptak ki idegenben. A jelenlegi listavezető MTK-t a harmadik fordulóban legyőzték, de azóta is hullámzik a csapat teljesítménye, egyik mérkőzésen győznek, a másikon vereséget szenvednek. Igaz, legutóbb Siófokon gyors gólváltást követően 1-1-es döntetlen játszottak, ám a mérkőzés összképe, illetve a helyzetek száma alapján még úgyis két pontot hagytak a Balaton-parti városban, hogy a találkozó végén emberhátrányba kerültek.

Ami csapatunkat illeti, két sikerrel megvívott bajnoki után várhatjuk a folytatást. Előbb idegenben a Csákvárt, majd legutóbb hazai pályán a Budaörsöt múltuk felül. Ezeken a mérkőzéseken szerzett hat ponttal elléptünk a kieső helyről, sőt tömörítettük a tabella középmezőnyét. Jelenleg a 16. helyen állunk, de a 10. Ajka mindössze egyetlen egységgel gyűjtött többet nálunk. Mai ellenfelünk is 11 pontos, így győzelmünk esetén tovább léphetünk felfelé. Örömteli, hogy több mint 180 perce nem kaptunk gólt, hiszen előtte hét meccs alatt kaptunk tizenötöt. Nyilván ez a stabilitás is kellett a sikerekhez. Eltiltás miatt senki nem fog hiányozni, azonban Rokszin Ádám térdsérülést szenvedett, így rá nem számíthat a szakmai stáb.

A két klub történetében ez lesz a tizenegyedik egymás elleni másodosztályú bajnoki. A mérleg nyelve felénk billen, hiszen öt győzelem mellett egyszer döntetlent játszottunk, még négy alkalommal vereséget szenvedtünk. Érdekes viszont, hogy mind a négyszer a Tiszaligetben kaptunk ki. Itt tehát az alkalom arra, hogy 2005 után hazai pályán ismét pontot, pontokat szerezzünk a Soroksár ellen.

A mérkőzés 17.00 órakor kezdődik, a játékvezető Csonka Bence lesz.

Élő közvetítés