2020. január 29. ( szerda )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Legyőztük a Budaörs csapatát

10.02.

Legyőztük a Budaörs csapatát

Vasárnap, ha nem is látványos mérkőzésen, de itthon tartottuk a három bajnoki pontot a Budaörs ellen. Riválisunk nem a legjobb előjelekkel érkezett hozzánk, hiszen utoljára augusztus 18-án a Budafok elleni bajnokin sikerült gólt szerezniük. Bíztunk benne ez a sorozatuk nem ellenünk szakad meg.

A Csákvár ellen győztes csapaton mindössze egy helyen változtatott Csábi József. Azon a bajnokin megsérült Tamás László nem épült fel teljesen, így helyére Kovács Olivér került. A 3. percben jegyezhették fel a krónikások az első kapura lövést, ekkor csapatkapitányunk Tisza Kálmán 22 méteres próbálkozását fogta meg a kapus. A 12. percben Tóth Benjámin végezhetett el szabadrúgást a vendégek térfelének közepéről, felívelt labdáját Szabó Richárd 7 méterről mellé fejelte. A 24. percben kellett először hálóőrünknek védenie. A 41. percben Medgyes az ötös sarkáról kapásból lőtt, azonban Molnár-Farkas hárított. Egy perccel később Medgyes futott el a jobb oldalon, majd remekül adott középre, ahol Szabó Bálint érkezett. A budaörsi játékos első lövésébe belevetődtek védőink, majd a visszapattanót a kapu fölé lőtte. A 45. percben a vendégek egy mintaszerűen végigvitt támadásukból közel jártak a vezetés megszerzéséhez, azonban Pethő a kapu mellé gurított.

A térfélcserét követően az első helyzet Kovács Olivér előtt adódott, azonban labdarúgónk Tóth Benjámin szabadrúgását négy méterről a kapu fölé fejelte. Az 58. percben már a kapunk előtt tisztázott Kovács Olivér, a jobb oldalról érkező beadást vágta ki az érkező Kulcsár elől. A 60. percben szinte az egész csapatunk megállt, ugyanis mindenki úgy érezte, hogy a labda az oldalvonalon kívülre került. Sem a játékvezető, sem az asszisztense azonban ezt nem látta, így Kulcsár roboghatott el a baloldalon, végül 14 méterről nem a csak a kifutó Molnár-Farkas, hanem a kapu mellett is elgurult a játékszer. A 63. percben a tizenhatosunkon belüli tömörülés után ismét Kulcsár próbálkozott, ám egyik védőnkről szögletre pattant a labda. A 72. percben aztán megszereztük a vezetést. Rokszin Ádám szögletét a lendületből érkező Szabó Richárd öt méterről fejelte a budaörsi kapuba. A 77. percben Simon ugratta volna ki a vendégvédők között kilépő Tóth Benjámint, ám az átadás egy hajszállal hosszabbra sikerült, így a kapujából kifutó Szabó Balázs felszedte azt. A 84. percben azonban már ő is tehetetlen volt. Rokszin Ádám ezúttal is jobb oldalról végzett el szögletet, mely után Kovács Olivér az ötösről fejelte a kapuba, eldöntve ezzel a találkozó sorsát.

– Nem egy látványos mérkőzést játszottunk, főleg az első félidőre igaz ez. Az elején mindkét csapat nagyon taktikus volt. Úgy éreztem, az első félidő második felében a Budaörs játékban fölénk kerekedett. A középpályán eltolódtunk, aminek nem értettem az okát, minden esetre a szünetben azt gondolom rendeztük a sorokat. A második félidőben már nagyobb iramban folyt a játék. Végre már nem mi kaptunk, hanem mi szereztünk pontrúgásból gólt, illetve gólokat, melyek győzelmet is jelentettek. Fontos győzelmet arattunk azt gondolom. Már a második mérkőzésen nem kaptunk gólt, s azt se felejtsük el, hogy az MTK-n kívül mi vagyunk az a csapat, mely a „fiatalszabálynak” saját utánpótlásából felel meg. – nyilatkozta Csábi József vezetőedző.

Folytatás vasárnap, hazai pályán a Soroksár ellen.

Élő közvetítés