2024. március 4. ( hétfő )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Folytassuk ott, ahol abbahagytuk

01.31.

Folytassuk ott, ahol abbahagytuk

Vasárnap folytatódik a Merkantil Bank Liga NB II. 2020-2021. évi pontvadászata. Csapatunk a tabella harmadik helyén álló Budaörs vendégeként lép pályára.

Az őszt még Bognár György szakmai igazgató irányításával kezdte a vendéglátónk, azonban a korábbi válogatott labdarúgó szeptember végén, közel négy év után távozott Budaörsről, az NB I-es Paks vezetőedzője lett. A szakmai munka első számú vezetője, az addig is vezetőedzőként dolgozó Márkus Tibor lett, s vele is folytatódott a zöld-fehérek sikerszériája. Miután a 12. fordulóban kétgólos hátrányból hazai pályán fordítottak a Nyíregyháza ellen, a második helyre léptek előre, s ezt a pozíciót egészen a 20. fordulóig meg tudták őrizni. Az utolsó játéknapon, Siófokon vereséget szenvedtek, így lecsúsztak a feljutó helyről.

Nagy változás nem volt ellenfelünk játékoskeretében mindössze ketten távoztak – igaz Tamás Olivér és Zeke Márió is a MOL Fehérvártól voltak kölcsönben – Pintér Dominik személyében pedig egy baloldali védőt igazoltak Monorról. Céljuk, hogy megismételjék őszi szereplésüket, s mindenképpen a mezőny első felében végezzenek.

A budaörsi csapat életében hosszú évek óta nem beszélhetünk hazai pályáról, többnyire Tatabányán fogadja soros ellenfelét. Az idei szezonban eddig három csapat tudta csak legyőzni őket albérletükben, sorrendben a Gyirmót, a Kaposvár és a DVSC. Ehhez a trióhoz kapcsolódhatunk vasárnap délután 15 óra magasságában.

Nagyszerű őszt zártunk, hiszen harminckét ponttal a nyolcadik helyen tölthette együttesünk a rövid téli pihenőt. Ráadásul egy remek sorozatot is magunkénak tudhatunk, hiszen legutóbb október 25-én Soroksáron hagytuk el vesztesen a pályát, azaz nyolc forduló óta őrizzük veretlenségünket. Ezt kívánjuk minél tovább fűzni.

Az őszt teljes egészében kihagyó Vólent Roland már a novemberi műtétje utáni rehabilitációt végzi, Földi Marcell talpsérülése is javul, de még nem bevethető. Csáki Kálmán vakbélműtétje után még nem tud a csapattal készülni, így az ő játékára sem számíthat szakmai stáb. Eltiltás miatt Novák Csanád sem lehet a pályán, még a vezetőedzőnk, Csábi József is hasonló okból kényszerül a lelátóra.

Ez lesz a két csapat negyedik bajnoki mérkőzése, ahol a Budaörs a pályaválasztó. Az eddigi három találkozón sorrendben az alábbi eredmények születtek: döntetlen, szolnoki siker, budaörsi győzelem. Ősszel hazai pályán Novák Csanád 85. percben szerzett góljával mi nyertünk, s bár támadónk eltiltása miatt nem léphet ma pályára, reményeink szerint sikerünkkel zárul a találkozó.

A mérkőzés 13.00 órakor kezdődik, a játékvezető Barna Gábor lesz.

Élő közvetítés