2023. szeptember 30. ( szombat )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Felkészülés kiértékelése Ulvicki Attilával

01.29.

Felkészülés kiértékelése Ulvicki Attilával

– Szia, Attila! Örülök, hogy végre ismét tudunk egy kicsit nyugodtan beszélgetni. Milyen volt a téli pihenő? Hiányzott a foci?

– Szia, Ádám! Köszönöm kérdésed, nagyon jól telt a téli pihenő. A drága kislányommal és párommal annyi minőségi időt tudtam tölteni, amennyit csak szerettem volna. Igazán jól teltek a velük megélt napok, remek volt. Igaz, az a bizonyos fájdalom még mindig itt él a lelkemben, amit a testvérem hiánya táplál…, de a kislányom tényleg igyekezett bearanyozni minden pillanatot, amit együtt töltöttünk. A foci pedig tudod, azért kicsit mindig hiányzik.

– Azért olyan sokáig nem kellett nélkülözni szeretett sportodat. Hogyan sikerült a téli felkészülés?

– Sokat beszélgettem a kapusokkal is külön, tulajdonképpen ki is értékeltük az első félévben nyújtott teljesítményeket. Természetesen mindig lehet fejlődni és kell is, de azt meg lehet állapítani, ha az elmúlt 2 évet vizsgáljuk, hogy félévről félévre fejlődik a teljes csapat. Nagyon jó az edzői stáb és a csapat összetétele is. Ha hiszed, ha nem mindig nagy elánnal vetjük bele magunkat a munkába. A néhány napos edzőtábor is jót tett a csapatnak, bár a Csákvár elleni pofon égette az arcunkat. Igaz, erre meg lehet azt mondani, hogy jókor jött, idejében rendet rakott a fejekben. Továbbra is azon a kemény munkával kikövezett úton kell haladni, ami az elmúlt időszakban jellemezte a Szolnoki MÁV FC-t.

– Sok helyről lehet hallani és olvasni is, hogy a csapaton belüli egészséges versenyhelyzet rendkívül jót tesz a játékosok teljesítményének. Te hogyan állsz ezzel a kérdéssel?

– Tulajdonképpen igaz, de nagyon meg kell nézni, hogy az egyes emberekre ez nem rak-e olyan plusz terhet, ami miatt pont az ellenkező irányba fordul majd a teljesítménye. Nyílván igyekszik az ember a lehetőségeihez képest a legtöbbet kihozni minden rábízott játékosából. A nagy feladat az, hogy megtaláld a közös hangot és a legeredményesebb metódot minden játékosodhoz.

– Mit vársz a tavasztól?

– Teljesen őszintén megmondom, hogy én bizony minimum itt szeretném, látni a csapatot a tabellán az utolsó fordulót követően ahol most tanyázik, de talán még előkelőbb helyen is végezhetünk. Tényleg nagyon keményen dolgozunk ezért. Én nagyon bízok a srácokban. Igaz lesznek majd megoldandó feladatok folyamatosan, példának okáért, hogy Csanit – Novák Csanád- a szerk.-hogyan pótoljuk az első két bajnokin, de meg kell oldani minden elénk kerülő feladatot.

– Úgy legyen! Mit vársz a Mol Magyar Kupától?

– Ádám! Szerintem tudod, hogy nekem is és a csapaton belül, köztük neked is ez a mérkőzés több mint egy kupa meccs lesz. Az biztos, hogy kettőzött erővel készülök erre a meccsre. Nagyon diplomatikusan fogalmazva, szeretnénk minden esélyt és segítséget megadni az Újpestnek, hogy csak az NB1-re kelljen koncentrálniuk.

– Végül még annyit szeretnék megkérdezni, hogy az apaság minden feladatát és örömét hogyan éled meg?

– Napról napra jobban. Tudod, ahogy nő és nyílik neki a világ, egyre több mindent tudunk közösen csinálni. Ahogy mondtam a beszélgetés elején is, a világ közepe számomra. Talán ezeknek az érzéseknek is hála, de erősen gondolkodunk, hogy belevágunk a kistesó projektbe.

– Ennél jobb lezárás aligha kell a beszélgetésünknek. Hajrá minden fronton!

– Köszi Ádi!

Mester Ádám

Élő közvetítés