2019. június 26. ( szerda )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Dobogósok derbije

ICS_5969

Dobogósok derbije

Az NB III. Keleti csoport 12. fordulójában az ESMTK csapatát fogadjuk. A fővárosi piros-fehérek az előző szezonbeli második helyezésüket követően, idén is a feljutásra esélyesek.

A 2017-2018-as szezonban végül 16(!)pontos hátrányba kerültek mai vendégeink az akkor első helyen, veretlenül NB II-be felkerülő Monorral szemben. Idén jól sikerült a rajtjuk, a hatodik fordulót követően a tabella első helyére kerültek. A következő fordulóban elszenvedték első vereségüket (hazai pályán 3-0-ra kaptak ki a Sényőtől), majd a Gyöngyösön 0-0-s döntetlent követően egy-egy góllal legyőzték a Füzesgyarmat és az Eger együttesét is. Az előző fordulóban hiába játszottak több mint egy félidőn át emberelőnyben, mégis kikaptak otthon a DEAC-tól. Ennek ellenére 23 pontjukkal a harmadik helyen állnak.

Csapatuk két legismertebb labdarúgója a kapus Bonica Sebastian és az újpesti nevelésű, Privigyei Ádám. Érdekesség, hogy Bonica már 2008/2009-es szezonban is az ESMTK hálóőre volt, ám nem lehet neki jó emléke rólunk. Az utolsó egymás elleni bajnoki mérkőzésünkön (2009.05.09-én) is ő védett, akkor 6-0-s vereséggel távoztak a Tiszaligetből.

Ami minket illet, rögös úton jutottunk fel a dobogó legfelső fokára. Ha már ott vagyunk, szeretnénk minél tovább itt is ragadni. Ehhez az első lépést tehetjük meg ma. A legutóbbi DVTK II. elleni győzelmünkkel ismét hármas győzelmi sorozatnál tartunk ebben a szezonban. Szeptember 30-án az Eger állította meg sikerszériánkat. Eltiltás és sérülés miatt nem fog hiányozni a keretből, így a legjobbnak ítélt csapatot küldheti pályára a szakmai stáb.

A mérkőzés 13.30 órakor kezdődik, a játékvezető Bálint Attila lesz.

Élő közvetítés