2019. június 26. ( szerda )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Győzelmünkkel az élre álltunk

IMG_0820

Győzelmünkkel az élre álltunk

Az NB III. Keletei csoportjának 11. fordulójában a DVTK II. vendégeként léptünk pályára. Az impozáns, idén májusban átadott Stadion mellett található DVTK Edzőközpont tökéletes állapotban lévő füves pályáján játszottak a csapatok. Ellenfelünknél jobbára 17-18 évesek szerepelnek hétről hétre, talán a kapus Bukrán Erik neve csenghetett ismerősen, ugyanis a még mindig csak 21 éves hálóőr Angliában, a Hull Citynél is megfordult.

Ahogy illik, igyekeztük már az első perctől kezünkbe venni a mérkőzés irányítását. Jobbára mi birtokoltuk többet a labdát, ám igazi helyzetig nem igen jutottunk az első negyedórában. A hazai csapat kontratámadásai sem hordoztak nagyobb veszélyt. A 32. percben aztán megszereztük a vezetést. Kun iramodott meg a baloldalon, centerezését pedig Annus Árpád 5 méterről fejelte a hálóba. A 39. percben végezhettünk el szabadrúgást, ám a variáció nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, ugyanis a piros-fehér csapat lekontrázott bennünket, s a végén bizony Molnár-Farkas Tamásnak bravúrral kellett védenie.

A térfélcserét követően nem sokat változott a játék képe, igaz két lehetőségünk is volt arra, hogy tovább növeljük előnyünket. Az 54. percben némileg váratlanul kiegyenlített a hazai csapat. Papp Szilárd érdekes körülmények között a földön maradt, ám a játékvezető továbbengedte a diósgyőri támadást, melynek végén Zsiga beadását, Metrse Ábel lőtte a léc alá. A gól „feltüzelte” labdarúgóinkat, a 64. percben a már említett Bukrán kapus kétszer is bravúrral védett. Előbb Földi, majd Karacs lövését is hárította. A 71. percben a Németh Ádám 16-oson belüli fellökéséért megítélt büntetőt Simon Attila magabiztosan értékesített, így újból nálunk volt az előny. Ha már ismét megszereztük, már nem adtuk ki a kezünkből, sőt a hosszabbításban a csereként beállt Nádházi Ákos egy kiugratást követően remek ütemben gurított a hazai kapus lába között a kapuba, így végül 3-1-es sikerünkkel zárult a diósgyőri „kirándulás”.

Mivel az előttünk álló riválisaink (Sényő, ESMTK) pontot, pontokat veszítettek, így az újabb három ponttal átvettük a tabellán az első helyet. Megtartása, ahogy elérése sem, ígérkezik könnyűnek, ugyanis hétvégén, vasárnap az ESMTK csapatát fogadjuk.

Élő közvetítés