2023. február 2. ( csütörtök )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Zárásként győzelem

05.17.

Zárásként győzelem

A Merkantil Bank Liga NB II. 38. fordulójában a Csákvár együttesét fogadtuk a Tiszaligeti Stadionban. Az utolsó bajnoki mérkőzésünk tétje az volt, hogy hányadik helyen is zárjuk a 2020-2021. évi pontvadászatot.

Csábi József vezetőedző két helyen változtatta meg a Békéscsaba elleni kezdőcsapatunkat, Rokszin Ádám és Horgosi Donát helyett Lakatos István és Szekszárdi Tamás került be. Jól indult számunkra a találkozó, a 11. percben Novák gólra váltotta Lakatos bal oldali beadását. A 20. percben Ducsai József játékvezető megsérült, nem tudta folytatni a működését, helyét a tartalék játékvezető, Szilágyi Sándor vette át. A folytatásban többször is a csákvári kapu elé kerültünk, azonban Lakatos kétszer is egy gondolattal maradt le a beadásról, valamint Tisza fejese pedig a kapu fölé szállt.

A szünetben egyik edző sem cserélt, igaz a vendégeknél mindössze négy mezőnyjátékos foglalt helyet a kispadon. A 48. percben Kovács Olivér még a vendégek térfelén elkésett egy szereléssel, a játékvezető jogosan felmutatta neki a sárga lapot. A dolog szépséghibája, hogy a csapatkapitányunk az első félidő végén már reklamálásért már kapott egyet, így a kiállítás sorsára jutott. Az 54. percben pedig ki is egyenlített a Csákvár. Nándori Botond kapott jó ütemben egy labdát és a kifutó Csáki mellett az alsó sarokba gurított. Egy perccel később akár újból megszerezhettük volna vezetést, előbb Tiszát szerelték gyanús körülmények között a vendégvédők a 16-oson belül, majd Lakatosról kerül Novák irányába a labda Kotula beadása után, azonban támadónk elől szögletre mentettek. Az 59. percben változtatott először Csábi József, Lakatos helyére Horgosi állt., majd a 76. percben Kónyát Berdó váltotta. A 81. percben Csáki nagyszerű védéssel tartott meccsben bennünket, amikor is szöglet után Vaskó fejesét tolta a kapu fölé. A 82. percben Horgosi rúgott el egy labdát a csákvári gólszerző Nándori elől azonban a vendégek támadója csúnyán rátartott a védőnk lábára. Ennek következtében két öltéssel kellett a találkozó után összevarrni Horgosi lábfejét. Szilágyi játékvezető azonban nem adott lapot az „elkövetőnek”… Az utolsó öt percre Földi állt be a megsérült Horgosi helyett. A 88. percben aztán Tamás László bal oldali beadása mindenki felett átszáll, de már belül Major visszahúzta Novákot, de támadónk nem esett el, inkább tovább szaladt és a labdáért folytatott küzdelemben az egyik védő elgáncsolta a 16-oson belül. A büntetőt a sértett magabiztosan értékesítette. A hátralévő időben már nem forogtak veszélyben a kapuk, így győzelemmel zártuk az évet.

A játéknap többi eredménye nem túl szerencsésen alakult számunkra, hiszen nyert a Soroksár Pécsen, akárcsak a Nyíregyháza Ajkán, így 57 ponttal a 9. helyen végeztünk. Öröm számunkra, hogy ezt a találkozót már szurkolóink is a Stadionban követhették figyelemmel, s a végén velük együtt ünnepelhettünk.

Élő közvetítés