2023. április 1. ( szombat )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Az utolsó forduló következik

05.16.

Az utolsó forduló következik

Vasárnap rendezik a Merkantil Bank Liga NB II. 2020-2021. évi pontvadászatának utolsó fordulóját. A zárónapon a Csákvár együttesét fogadjuk a Tiszaligetben.

Ellenfelünk „megúszta” a kiesést, azaz a mai mérkőzésünk végeredményétől függetlenül sikerült meghosszabbítaniuk másodosztályú tagságukat. A Fejér megyei alakulat fennállása során először 2012-ben jutott fel az NB II.-be, azonban egy év után kiesett, majd 2014-től folyamatosan tagja a másodosztálynak. A tavalyi félbeszakadt bajnokságot a 4. helyen zárták, s joggal bízhattak abban, hogy ezúttal is messze elkerülik a veszélyzónát. Nem így történt, a Visinka Ede által irányított csapat először a 30. forduló után nem állt kieső helyen. Először a 13. fordulóban sikerült három pontot szerezniük, akkor idegenben a DEAC-ot sikerült legyőzniük. Azóta szorgalmasan igyekeznek gyűjtögetni a pontokat és bár legutóbb hazai pályán előnyről elbukták a kiesési rangadót a Siófok ellen, mivel a Kazincbarcika és a Kaposvár sem tudott pontot szerezni, így matematikailag biztosították a bennmaradásukat.

Azért nem olyan rossz csapattal találkozunk ma délután, s erről már kétszer is megbizonyosodhattunk az elmúlt időszakban. Az ősszel Csákváron kétgólos előnyünket az utolsó pillanatban sikerült egalizálniuk, majd a téli felkészülési mérkőzésünkön ötgólos vereséget szenvedtünk tőlük. Előrefelé játékuk veszélyes, 53 gólt szereztek eddig, ennél többet rajtuk kívül mindössze öt csapat. Madarász Márk (14 gól) és Daru Bence (13) a gólfelelőseik az ő semlegesítésük lehet a kulcs a sikerünkhöz. Hátul viszont sebezhetőek, hiszen 64 kapott gólnál járnak, ennél csak az utolsó helyezett DEAC kapott többet.

Ami csapatunkat illeti, nem sikerült Békéscsabán a bravúr, elmaradt a pontszerzés. Két ok miatt is különösen fájt a vereség. Az egyik, hogy kétszer is sikerült megszereznünk a vezetést és mégis vesztettünk, a másik pedig ennek következtében – valamint riválisaink sikerei okán – a 10. helyre csúsztunk vissza a tabellán. A bajnokság előtt sokan aláírták volna ezt a szereplést, azonban evés közben jön meg az étvágy. A feladat adott, itthon kell tartani a Csákvár ellen a három pontot, s aztán meg lehet nézni, hogy a többi pályán milyen eredmények születtek. A győzelmünk sem jelent tehát automatikusan előrelépést a tabellán, de azt mindenképpen, hogy a 10. helynél hátrébb már nem végezhetünk.

Ráadásul közönség előtt fejezhetjük be a bajnokságot, s bizony szurkolóink a járvány miatt olyan nagyszerű sikerektől maradtak távol, mint például a két élvonalba pályázó DVSC és a Vasas legyőzése. Nagyszerű hazai mérlegünket itt a lehetőség tovább javítani, melyhez minden labdarúgó bevetésre kész.

Ezúton is felhívnánk a Stadionba kilátogatni szándékozók figyelmét, hogy a találkozó megtekintése díjtalan, azonban az érvényben lévő kormányrendelet szerint belépni csak védettségi igazolvány és személyi igazolvány felmutatásával lehet. Ezek hiányában a biztonsági szolgálat a belépést köteles megtagadni!

A mérkőzés 17.00 órakor kezdődik, a játékvezető Ducsai József lesz.

Élő közvetítés