2023. április 1. ( szombat )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Veretlen csapatok találkozója

08.23.

Veretlen csapatok találkozója

Tíz esztendő után idén nyáron búcsúzott az élvonaltól mai ellenfelünk a Diósgyőri VTK. A kétszeres Magyar Kupa győztes (1977 és 1980), valamint egyszeres Ligakupa győztes (2014) piros-fehérek nem is titkolják céljukat, azonnal vissza akarnak jutni az első osztályba.

A nyáron kétségtelenül a legnagyobb változás a miskolci alakulatnál volt, ami nem is csoda, hiszen valamennyi külföldi játékosától megvált a klub. Új edző is érkezett hozzájuk, Kondás Elemér személyében egy rutinos szakemberre bízták a marsallbotot. Nem is áll rosszul négy mérkőzés után a DVTK, hiszen két győzelemmel kezdtek, a Csákvárt idegenben verték meg, még hazai pályán „behúzták” a Vasas elleni rangadót. Az utóbbi két fordulóban azonban meg kellett elégedniük egy-egy ponttal a Siófok és a Kecskemét ellen. A támadószekciójukban van potenciál, hiszen Könyves Norbert, Horváth Zoltán, Suljic Asmir, Németh Márió és Hornyák Marcell is képes mérkőzéseket eldönteni, és náluk szerepel a másodosztály talán legkreatívabb játékosa Molnár Gábor.

Ami csapatunkat illeti, pontszámban ugyanannyit szereztünk eddig, mint mai vendégünk, ráadásul gólkülönbségünk még jobb is az övéknél. A hétközi Ajka elleni pontszerzés után, ma sem lehet más a célunk, mint megőrizni veretlenségünket, vagy akár egy bravúros győzelmet szerezni az egyik bajnokaspiráns ellen. Hazai pályán, nyolc bajnoki óta nem szenvedtünk vereséget, ilyen sorozatra az egycsoportos másodosztályban számunkra rég nem volt példa. Ezúttal is lesznek hiányzóink sérülés miatt, viszont ami jó hír, hogy egyre közelebb vannak a visszatéréshez azon labdarúgók, akik ma nem léphetnek pályára. Akik viszont ott lesznek, minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy kiszolgálják szurkolóinkat.

A magyarfutball.hu statisztikája szerint ez lesz a két csapat huszonkilencedik egymás elleni másodosztályú bajnoki mérkőzése. A mérleg nyelve, ha kicsivel is a DVTK felé billen, hiszen tizenkétszer ők nyertek, nyolc alkalommal döntetlen eredmény született, még mi nyolcszor könyvelhettük el a győzelmet. Legutóbb 2004.05.12-én mérkőztek meg a felek, akkor hazai pályán 2-1-es szolnoki siker született. Ezzel az eredménnyel ma is kiegyeznénk…

A Merkantil Bank Liga NB II. 5. fordulójának zárómérkőzését a Tiszaligeti Stadionban rendezik, mely 20.00 órakor kezdődik.

Élő közvetítés