2023. szeptember 30. ( szombat )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Vereség Győrben

04.08.

Vereség Győrben

Tavasszal második alkalommal rendeztek hétközi fordulót a Merkantil Bank Liga NB II.-ben, ezúttal az ETO FC vendégeként léptünk pályára. A találkozó első félidejében – megérdemelten – szerzett vezetést a hazai csapat, majd a második játékrészben két perc alatt kétszer is eredményesek voltak a zöld-fehérek. Ugyan sikerült szépítenünk, a ráadásban azonban újabb gólt kaptunk, így 4-1-es vereséget szenvedtünk.

Idén mindkét csapat tíz bajnoki mérkőzéséből hat pontot szerzett, azonban a hazaiak így is a 9. helyről várhatták a találkozónkat. Klausz László a győriek szakvezetője három helyen még Romanek János mindössze egy helyen változtatott a legutóbbi kezdőcsapatán. Sajnos Tóth László combsérülése, amit a Pécs ellen szenvedett el, nem tette lehetővé, hogy pályára lépjen.

Lendületesebben kezdte a mérkőzés a hazai csapat, már az első percben Priskin elől kellett szögletre tisztáznia a védőinknek. A későbbiekben is a zöld-fehérek birtokolták többet a labdát, szórványos ellentámadásaink nem jelentettek igazán veszélyt. A 7. percben Óvári lövését kellett Hegedűsnek lábbal hárítania, még a 23. percben a gólvonalunkról vágjuk ki a labdát. A játékrészben először a 37. percben jutottunk el a kapuig, Sipos indította be Busait, aki az ötös sarkáról megcélozta a kaput, a lövése nem okozott gondot Fadgyasnak. Egy perccel később a győriek játszották át a védelmünket a jobb oldalon, Forgács lövését még hárította Hegedűs, azonban a labda tovább gurult és a hosszú oldalon üresen érkező Óvárinak nem okozott gondot azt két lépésről a hálóba továbbítania.

A szünetben hármat is cseréltünk, Tóth Bence helyett Gohér, Csörgő helyett Irmes, még Busai helyett Lakatos István folytatta. A játék képe továbbra sem változott, a 47. percben Vernes ajtó-ablak helyzetben lőtt, Hegedűs azonban óriási bravúrral hárított. Az 51. percben Berki távolról lő, melyet Priskin átvesz a 11-es pontnál, majd kapura továbbított Hegedűs azonban ismét bravúrral védi a bal alsó saroknál, a kipattanó Bagi próbálja gólra váltani, de kapusunk lábbal hárít. A 61. percben Lakatos István centerezéséről középen Kurdics egy gondolattal marad csak le. A 71. percben Kovács Olivér szereli szabálytalanul Bacsát 18 méterre a kapunktól. A szabadrúgást Kiss Máté végezte el, a labda védhetetlenül vágódott a felső sarokba. Egy perccel később Vitális „füleli le” Kovács Olivér átadását a saját térfelünkön, majd jó ütemben passzol Farkas elé, akitől egy pillanatra „elveszi” a labdát a visszafutó Szabó Alex, azonban a győri játékos eszmél hamarabb a labdát átgurította a másik oldalra, ahol érkezett Bacsa és hálóba gurított. A 86. percben sikerül szépíteni, Földi, Antal, Kurdics volt a labda útja, utóbbi 17 méterről kapura lő, Fadgyas véd, azonban a róla kipattanó labdára érkezik Irmes és három méterről a hálóba lő. A 88. percben újabb gólt szerezhettünk volna Kurdics a jobb oldalon, szinte az alapvonalról ad középre, a hosszú ötös sarkán egyedül érkezik Lakatos István, azonban a kapu mellé lő… A 91. percben Klausz 11 méterről, középről teszi próbára kapusunkat, aki ezúttal is jó helyen volt. A hosszabbítás második percében Tiszától veszik el a labdát a térfelünk közepén, majd a győri akció végén Farkas 12 méterről kilövi a jobb alsó sarkot. Ezzel a góllal alakult ki a 4-1-es végeredmény.

Nem sikerült tehát a bravúr, hét fordulóval a vége előtt öt pont a hátrányunk a bennmaradó, 17. helyen álló Csákvár együttesével szemben. Folytatás vasárnap, amikor is a Nyíregyháza csapata érkezik a Tiszaligetbe.

Fotó: https://www.facebook.com/etofcgyor

Élő közvetítés