2023. május 28. ( vasárnap )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Bravúr kell!

04.06.

Bravúr kell!

Hétközi fordulót rendeznek a Merkantil Bank Liga NB II.-ben. Csapatunk ma a tabella 9. helyén álló ETO FC vendégeként lép pályára.

A házigazda zöld-fehérek sem szerepelnek valami fényesen tavasszal. Az idei tíz mérkőzésükből mindössze egyet tudtak megnyerni – hazai pályán a Csákvár csapatát győzték le 4-3-ra – háromszor döntetlent játszottak és hatszor vereséget szenvedtek Klausz László tanítványai. A MOL Magyar Kupában viszont már négy között vannak, miután február 9-én az NB III-as Nagykanizsát, majd március 3-án az NB I-es MOL Fehérvár együttesét búcsúztatták. A több egykori válogatott labdarúgót (Lipták Zoltán, Priskin Tamás), rutinos, élvonalat megjárt játékost (Bacsa Patrik, Fodor Ferenc, Kiss Máté, Vernes Richárd) mellett tehetséges fiatalok alkotják a keretüket.

Ami csapatunkat illeti, akárcsak a Győr, mi is hat pontot szereztünk tavasszal. Nyilván lehetne ez a szám több is, ha… De a labdarúgásban sincs ha. Itt az újabb lehetőség arra, hogy továbbra is versenyben maradjunk a bennmaradásért vívott harcban. Ehhez bravúr kell! Nem hibázhatunk többet, hiszen fogynak a mérkőzések. Ebben a bajnokságban idegenben mindössze egyszer sikerült nyernünk, a szintén zöld-fehér Budaörs otthonában, arra készülünk, hogy ma megszerezzük a második győzelmünket. Eltiltás miatt senki sem fog hiányozni, azonban a sérülés miatt nem lehet a pályán Kónya Márk, Papp Szilárd, Pelles Patrik, Rokszin Ádám, Tóth László és Tömösvári Bálint.

Ez lesz a két csapat nyolcadik másodosztályú bajnoki találkozója. Érdekesség, hogy a Győr csak a Tiszaligetben tudott bennünket legyőzni – igaz kétszer is – még pályaválasztásuk mellett egy döntetlen és két szolnoki sikert jegyeznek az almanachok.

A mérkőzés 16.00 órakor kezdődik, a játékvezető Rúsz Márton lesz.

Élő közvetítés