2020. augusztus 3. ( hétfő )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

A végjátékban vesztettünk pontokat

11.05.

A végjátékban vesztettünk pontokat

Vasárnap Tiszakécskén a találkozó elején megszereztük a vezetést, ám nem tudtuk megőrizni az előnyünket, így meg kell elégednünk az egy ponttal. A hazai csapat utolsó bajnokiján nagy pofonba szaladt bele, hiszen öt gólt kaptak Szegeden. Ráadásul azt megelőzően sem szerepeltek igazán jól, így ellenünk mindenképpen javítani akartak. A hétközi Magyar Kupa mérkőzésükön is elvéreztek Simon Antal tanítványai. Az NB I-es Kaposvár a 93. percben szerzett góllal ejtette ki a Bács-Kiskun megyei csapatot.

Ellenkező előjellel vártuk a szomszédvárak párharcát, hiszen hazai pályán az Ajka ellen háromgólos győzelmez arattunk, s mivel előtte Békéscsabán döntetlent játszottunk, így a Tiszakécske előtt foglaltunk helyet a tabellán. A találkozó harmadik percében pedig már a vezetést is megszereztük. Szabó Péter bedobását Horgosi csúsztatta tovább, a labdát pedig Vólent a kapust megelőzve lőtte a hálóba. A 16. percben Tölgyesi oldalszabadrúgását Kardos az ötösről fejelte a kapu fölé. Négy perccel később hazai kontra végén Szuhodovszki lőtt 12 méterről a kapu mellé. A harmincadik és a negyvenedik perc között többször is a hazai kapu elé kerültünk, ám az utolsó passzokba hiba csúszott. A játékrész utolsó percében kisebb tűzijáték zajlott le a kapunk előtt, ám védőink belevetődtek a „lövegekbe”.

A térfélcserét követően ismét egy hazai szöglet jelentett némi veszélyt a kapunkra, még az 54. percben támadásunk végén 17 méterről Szabó Péter durrantott a kapu mellé. A 61. percben az ellenfél térfelén szereztünk labdát, Földi azonban gyengén passzolt a felfutó Vólent elé, így támadónk előtt becsúszva mentettek. A 67. percben Vólent tört be a 16-oson belülre, lövését Varga Ádám a rövid saroknál hárította.  A kipattanóra érkezett Tisza Kálmán, akit Preklet felrúgott, a játékvezető sípja azonban néma maradt… Négy perccel később a hazaiak puskáztak el egy lehetőséget. Már-már úgy tűnt kihúzzuk kapott gól nélkül a találkozót, amikor is Oláh beadását Szabó Richárd fejelt fel a levegőbe. A játékszer az alapvonal közelében ért talajt, amit Bárdos szeretett volna elrúgni, azonban a labdát nem sikerült eltalálnia, majd az a földről felpattanva kezét érintette. Böcskei Balázs játékvezető nem sokat habozott 11-est ítélt. A büntetőt Kardos Norbert értékesítette. A 90. percben Horgosi Donát megkapta második sárga lapját, így végül tíz emberrel fejeztük be a találkozót.

Sokáig keseregni nem tudunk az elhullajtott pontokért, ugyanis szerdán már a Kazincbarcikát fogadjuk a Tiszaligetben.

Élő közvetítés