2020. május 27. ( szerda )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

A végjátékban hullajtottunk pontokat

19.05.08.

A végjátékban hullajtottunk pontokat

Vasárnap a DVTK II. csapata ellen ismét bebizonyosodott, hogy a mérkőzés addig tart, még a játékvezető le nem fújja. A ráadás perceiben kaptunk egy gólt, melynek következtében pontosztozkodásra került sor.

Talán a hűvösre váltott időjárás miatt, de tempósan kezdtek a csapatok. Az első percben a vendégek kapuja előtt csúszott hiba az utolsó passzba, a harmadik percben pedig Molnár-Farkas védte a diósgyőri támadó közeli fejesét. A negyedik percben Laczkó került gólhelyzetbe, de védett Bukrán, majd az ellentámadásból Boros tornáztatta meg kapusunkat. A 28. percben Földi szerzett labdát a vendégek térfelén a felezővonal magasságában, majd Simonhoz passzolt, aki Tóth Benjáminnal kényszerítőzött. Szűcs megelőzte támadónkat, aki az alapvonal felé gurította a labdát, melyet a kijövő kapus felvett, ezért a játékvezető közvetett szabadrúgást ítélt. Laczkó visszagurított labdáját Tóth Benjámin bombázta a diósgyőri kapuba. A 32. percben Simon lépett ki a védők közül, kissé kisodródva megpróbált a hosszú sarokba emelni, azonban célt tévesztett. Három perccel később ismét a gólkirály jelölt került helyzetbe Tóth Benjámin „forintos” labdája után, ám átvétel helyett inkább kapura perdített, melynek hárítása nem okozott gondot Bukránnak.

A térfélcserét követően az első kapura lövés Laczkó Milán nevéhez fűződik, az 55. percbeli próbálkozását védte Bukrán. A 71. percben Szűcs került helyzetbe, szerencsére 14 méterről fölé-mellélőtt. A 78. percben aztán egyenlítettek a vendégek. Bárdost nem sikerült feltartóztatnunk a pálya közepén, szólója végén remekül emelt a védőink mögé befutó Géringer Tamás elé, aki egy pattanást követően kilőtte a jobb alsó sarkot. Sokáig nem maradt egál az eredmény. A 84. percben Kun oldalszabadrúgását az üresen maradt Simon Attila négy méterről fejelte a hálóba. Már a ráadás perceiben jártunk, mikor jött a csattanó. A 91. percben védekezési hibánkat kihasználta a diósgyőri csapat – Valkay beadását Boros bombázta négy méterről a léc alá. Ezzel a góllal alakult ki a 2-2-es végeredmény.

Riválisaink közül egyik sem tudott nyerni. A Jászberény Tiszaújvárosban vereséget szenvedett, még az ESMTK a DEAC otthonában játszott döntetlent. Éppen ezért nagy kár az utolsó pillanatokban kapott gólért. Igaz négy fordulóval a vége előtt négy pont az előnyünk a második helyen álló ESMTK-val szemben, akikkel a jövő héten mérkőzünk.

Élő közvetítés