2020. május 27. ( szerda )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Tisztulhat a kép

ICS_9130

Tisztulhat a kép

Az NB III. Keleti csoport 27. fordulójában az ESMTK otthonában lépünk pályára. Mai ellenfelünk közvetlen riválisunk – négy pont a hátránya velünk szemben – a tabella második helyét foglalja el.

A bajnokság előtt a feljutás egyik esélyeseként említették a pesterzsébeti csapatot. Nem véletlenül, ugyanis a 2017/2018-ban a második helyen végeztek. Az ezüstérmet szerzett gárdának a magja együtt maradt, így joggal jelenthették ki: cél a feljutás. Jól is kezdték a bajnokságot, első vereségüket a hetedik játéknapon szenvedték el – méghozzá hazai pályán a Sényőtől.  Az ősszel ezen kívül még egyszer kaptak ki, a 11. játéknapon szintén hazai pályán a DEAC-tól. A télen egy játékos távozott, s egy érkezett, így elmondható, hogy nem volt nagy változás a keretükben. Turi Zoltán által irányított csapat a tavaszt is jól kezdte – az első négy mérkőzésükből hármat megnyertek, egyszer pedig döntetlent játszottak. Majd következett a Nyírbátor elleni hazai mérkőzésük, melyen vereséget szenvedtek, sőt az azt következő fordulóban Sényőn is. Két sikerrel folytatták a szereplésüket, a Gyöngyöst hazai környezetben, még a Füzesgyarmatot idegenben győzték le. A 25. fordulóban az Eger meglepetésre simán elhozta a három pontot az Ady Endre utcából, majd a DEAC vendégeként gól gazdag végjátékban (a 91. és a 93. percben születtek a találatok) döntetlent értek el. Elmondható tehát az ESMTK-ról, hogy hazai pályán sebezhető – a bajnokságban ötször kaptak ki, ebből négyszer otthonukban!

Ami csapatunkat illeti Papp Szilárd letöltötte eltiltását, Tisza Kálmán sérülése rendbe jött, így rájuk számíthat a szakmai stáb. Ágoston Kristóf továbbra is a maródiak listáján, a télen igazolt Nagy Olivér utóbbi már a csapattal edzett a héten. Négy fordulóval a bajnokság vége előtt olyan találkozót játszunk, melyen győzelmünk esetén az egyik nagy riválisunkat véglegesen magunk mögött tudhatjuk. Sőt, akkor a Jászberény sikere esetén is megmarad a megyei riválissal szembeni öt pontos előny. Ma 19 óra tájban tehát tisztulhat a kép…

A mérkőzés 17.00 órakor kezdődik, a játékvezető Ducsai József lesz.

Élő közvetítés