2024. március 4. ( hétfő )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Újabb ki-ki meccs

05.08.

Újabb ki-ki meccs

Talán még soha ilyen izgalmasan nem alakult a másodosztály végjátéka mint az idei. A Merkantil Bank Liga NB II. 2021-2022. évi kiírásából – a maival együtt – még három forduló van hátra és matematikailag akár a 12. helyen álló Tiszakécske is bajba kerülhet. Mai ellenfelünk, a Dorogi FC csapata, jelen pillanatban éppen a „vonal felett” helyezkedik el.

Nagyszerű őszi szezon van a Dorog mögött, hiszen harminc pontot gyűjtve a 7. helyen töltötték a téli szünetet. Igazán nagy játékosmozgás nem is volt az utóbbi átigazolási időszakban náluk, Horváth Roland és Rácz Ferenc személyében rutinos labdarúgók csatlakoztak hozzájuk. Tavasszal az első öt mérkőzésükből négyet elveszítettek, és egyszer döntetlent játszottak (III. Kerület otthon). Különösen fájó lehet számukra, hogy a Budafok és a Tiszakécske is győztesen távozott a Buzánszky Jenő Stadionból. Szombathelyen aztán begyűjtötték a három pontot március 6-án, azonban azóta nem tudtak újabb győzelmet aratni. Nem csoda hát, hogy a tavaszi eredmények alapján mindössze hét pontot gyűjtve az utolsó helyen állnak a piros-feketék. Ezen a képzeletbeli tabellán csapatunk a 16. lenne, 15 ponttal…

Ami minket illet, már temettek, biztos kiesőnek kiáltottak ki bennünket a 31. forduló után. A győri vereséget követően, azonban magunkra találtunk és zsinórban háromszor győztünk – Nyíregyháza, Békéscsaba, III. Kerület – és visszakapaszkodtunk. Sajnos az előző fordulóban Szegeden nem tudtuk tovább növelni pontjaink számát, így ismét visszacsúsztunk a tabella utolsó helyére, de ma itt az újabb esély arra, hogy célunkat elérjük. Nazsa Tamás játékvezető kissé bőkezűen bánt a színes lapokkal legutóbb, így Kurdics Levente, Szekszárdi Tamás és Tóth Bence sem áll a szakmai stáb rendelkezésére eltiltás miatt. Rajtuk kívül is lehetnek hiányzók, de egy biztos, aki ma pályára lép szolnoki színekben mindent megtesz azért, hogy folytassuk a Nyíregyháza ellen elkezdett hazai sikerszériánkat és győzelmünkkel pontszámban utolérjük mai vendégünket.

Ez lesz a két csapat tizenötödik egymás elleni bajnoki mérkőzése. A felek az élvonalban négyszer is megmérkőztek, ott abszolút igazságos a mérleg, hiszen kétszer mi kétszer pedig a Dorog diadalmaskodott. A másodosztályban már a mai vendégek felé billen a mérleg nyelve, ugyanis a tíz mérkőzésből ötször ők győztek, háromszor döntetlen lett az eredmény. Mindössze kétszer sikerült legyőznünk őket, a legelső és az eddigi utolsó Szolnok – Dorog bajnokin.

A mérkőzés 17.00 órakor kezdődik, a játékvezető Móri Tamás lesz.

Élő közvetítés