2023. június 3. ( szombat )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Négy piros lap – egy rúgott gól – vereség

05.03.

Négy piros lap – egy rúgott gól – vereség

Utolsó előtti idegenbeli mérkőzésünket játszottunk vasárnap a Merkantil Bank Liga NB II. idei kiírásában. A statisztikák nem a mi győzelmünket prognosztizálták, hiszen Szegeden huszonegy mérkőzésből mindössze egyszer nyertünk. Ezúttal a félidőben Lakatos István góljával vezettünk, ám a második félidőben fordítottak a hazaiak, ráadásul nyolc játékossal fejeztük be a mérkőzést.

Romanek János vezetőedző ezúttal sem változtatott a győztes kezdőcsapaton. Miért is tette volna, hiszen három meccsből hármat nyertünk. A hazaiak ellenkező szériával várták a találkozót, ugyanis amióta Vukmir Dragan vezetőedző távozott még pontot sem szereztek a kék-feketék.

Nem kezdtünk rosszul, hiszen már a második percben ott „kellemetlenkedtünk” a hazai kapu előtt, sőt a 11. percben Busa fülelt le egy röviden visszagurított labdát a szegedi térfélen, s iramodhatott meg a kapu felé. Sajnos rossz döntést hozott, amikor egyedül akarta megoldani a játékhelyzetet, a cselek helyett ha észleli Lakatos Istvánt a bal oldalán… Az ellentámadás végén pedig Horváth esett el a 16-osunkon belül, mivel azonban senki sem bántotta, így Nazsa Tamás játékvezető sárga lappal „jutalmazta’ a szegedi támadót. Az első negyedóra végén egy kis kavarodás a kapunk előtt, végül Dobos gyenge lövését fogja Hegedűs. A 19. percben szereztük meg a vezető gólunkat. Kurdics iramodott meg a jobb oldalon, majd a 16-os sarkáról középre adott, ahol érkezett Lakatos István és 7 méterről a védőjét megelőzve belsővel lő a hálóba. A 23. percben Simon tornáztatja meg Hegedűs, hálóőrünk szögletre ment. Két percig kissé beszorultunk a kapunk elé, de végül is védőink jól álltak a lábukon. A 36. percben nagyon közel járt az egyenlítéshez a Szeged, Germán fejese a felső lécet érintve hagyja el a játékteret. A 41. percben Temesvári fejesét üti oldalra Hegedűs, majd egy perccel később Dobosról maradunk le, de Hegedűs ezúttal lábbal hárít.

A szünetben egyik csapat sem cserélt. Sajnos ott folytatódott a mérkőzés, ahol abbamaradt. Nyomott a Szeged és négy perc múlva egy jogosan megítélt büntetőből Horváth egyenlített. Az 58. percben Sipos adott mesteri labdát Kurdicsnak, támadónk azonban kecsegtető helyzetben kapásból a kapu fölé lövő. Négy perccel később Gohér szögletet után Szekszárdi üresen fejeli a hosszú ötösről középre a labdát, Busa elől úgy szabadítanak fel, hogy támadónkról pattan az alapvonalon túlra a játékszer. A 64. percben Csoboth, a 71. percben Sipos próbálkozása kerüli el a kaput. A lehetősége között a 67. percben cserlünk, Földi és Lakatos István lejön, helyettük Hleba és Tömösvári folytatja. A 74. percben Tisza Kálmánt Szabó Alex váltja. Négy perccel később Hleba röviden passzol hátra, Tóth Bence ugyan eléri a labdát, de sajnos a „babát” is, amiért megkapja második sárga lapját, így a piros lapot is. Sajnos a szabadrúgás után – melyet középről, a kezdőkör közeléből végeztek el – megszerezte a vezetést a Szeged. A felívelt labdát Temesvári fejeli középre, ahol Pejovic a hosszú sarok irányába perdíti, Gohér Simont ugyan megelőzi, de róla a labda a gólvonal mögé pattan. Szinte a középkezdés után újból villan a piros, ezúttal Szekszárdi szerelését ítélte sárga lapos szabálytalanságnak Nazsa sporttárs és mivel neki is volt már sárga lapja, így a másik belső védőnket is kiállította. Kettős emberhátrányban sem adtuk fel, igaz már nem sok esélyünk volt a pontszerzésre, azonban a 88. percben végképp eldőlt a három pont sorsa. Történt, hogy Kurdics Simon mellett próbálta elvinni a labdát, hazaiak játékosa rúgó mozdulatot tett támadónk irányába, mely után játékosunk elesett. Még a hazaiak is azt hitték, hogy mi végezhetünk el szabadrúgást – kissé izgultak is, hogy Simon megkapja második sárgáját – azonban nem neki, hanem Kurdicsnak mutatta fel a játékvezető a lapot. Mivel neki is ez volt a második ő is idő előtt mehetett az öltözőbe. A játékvezetőt az eset után reklamáló Ulvicki Attila kapusedzőt is kiállította… A hosszabbításban már nem tudott gólt szerezni a hazai csapat, így 2-1-es vereségünkkel zárult a mérkőzés.

Tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, de talán egy kissé a játékvezető is megnehezítette dolgunkat, mivel elég könnyű szívvel osztogatta nekünk a lapokat. Három fordulóval a vége előtt visszacsúsztunk a tabella utolsó helyére, de van még esélyünk elérni a célunkat.

Fotó: facebook.com/szegedifutball

Élő közvetítés