2023. április 1. ( szombat )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Továbbra is veretlenül

08.20.

Továbbra is veretlenül

Hétközi fordulót rendeztek a Merkantil Bank Liga NB II.-ben. Csapatunk a tavaly ötödik helyen végzett, a nyáron jelentősen átalakult, eddig nyeretlen Ajka vendégeként lépett pályára. Sérülés miatt nem kevesebb, mint hat játékosunk hiányzott, talán ezért sem változtatott Csábi József vezetőedző a Soroksár elleni győztes kezdőcsapaton.

Az első bő negyedórában többet villant a sárga lap, mintsem helyzet alakult ki a kapuk előtt. Kétségkívül a hazaiak előtt adódott az első gólszerzési lehetőség a 12. percben. Mi végezhettünk el szögletet, azonban jött belőle a kontratámadás, mely végén Dragoner lövése Tömösvári lábáról a felső lécen csattant. A 27. percben az egykori ajkai játékos, a Soroksár ellen két gólt szerző Lakatos István lőtt kapura, majd a 31. percben egy hazai oldalszabadrúgás után Dragoner bombáz a kapu mellé. Egy perccel később Irmes tör be a hazai tizenhatoson belülre, majd észreveszi a középen érkező Lakatos Csabát, aki a passzt lekezeli, majd egy igazítás után ballal kapura lő, ám egy ajkai védő önfeláldozóan belevetődik és róla az oldalvonal mellé pattan a labda. A 36. percben aztán megszerezzük a vezetést. Sipos Zoltán oldalszabadrúgása remekül száll a kapu elé, ahová Szekszárdi jó ütemben érkezik és az ötös vonaláról védhetetlenül fejel a hálóba. A 42. percben még egy Lakatos Csaba szólóját követő kapura lövést, valamint Irmes sárgalapját jegyezhettük fel.

A szünetben a hazaiak szakvezetője Kis Károly hármat cserélt, valamint szerkezetet is váltottak a zöld-fehérek. Nem mondhatjuk, hogy igazán nagy meglepetést okoztak ezzel nekünk. Nagy erőket mozgósítottak és az 53. percben sikerült kiegyenlíteniük.  A csereként beállt Csizmadia a bal oldalon szöktette a védő közé befutó Présingert, akit Tisza szerelt a 16-oson belül – a játékvezető szerint szabálytalanul. A megítélt büntetőt Gaál értékesítette. A 66. percben a csereként beállt Vólent előtt adódott gólszerzési lehetőség. Csatárunk Molnár indítása után Heffler mellől került tiszta lövőhelyzetbe, ám a tizenhatos vonaláról leadott próbálkozását Horváth kapus bravúrral hárította. A 80. és a 83. perc között háromszor is „légitámadás” érte kapunkat, de minden alkalommal Csáki hárította a próbálkozásokat. A hosszabbításban Gaál szöglete csavarodott a kapunkra, de hálóőrünk eszén ezúttal nem tudott túljárni, így 1-1-es döntetlennel ért véget a mérkőzés.

Négy forduló után, nyolc ponttal – veretlenül – az ötödik helyről várhatjuk a folytatást. Ezúttal nem a megszokott vasárnapi napon, hanem hétfőn lépünk pályára, amikor is bajnokság egyik favoritja a DVTK érkezik a Tiszaligetbe.

Fotó: veol.hu

Élő közvetítés