2023. április 1. ( szombat )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Ajkán növelhetjük tovább pontjaink számát

08.18.

Ajkán növelhetjük tovább pontjaink számát

A Merkantil Bank Liga NB II. 4. fordulójában az Ajka vendégeként lépünk ma pályára. A hazai csapatnál is nagy volt a fluktuáció a nyáron, hiszen nem kevesebb mint, tizenegy játékos távozott. Érzékeny veszteság a zöld-fehéreknek, hogy 39 gól távozott tőlük, ugyanis Nagy Mihály Krisztián (Kisvárda) – 17,  Zsolnai Richárd (DVTK) – 8, Rétyi Róbert (Vasas) – 7 és Soltész Dominik (DVSC) – 7 találatot jegyzett az előző idényben. Az egykori szolnoki edzőnek Kis Károlynak, ahogy nyilatkozta is, még nem igazán sikerült megtalálnia a legjobb összeállításukat, hiszen három forduló után egy pont áll a nevük mellett. Azonban ne legyen kétségünk előbb-utóbb kiegyenesedik vendéglátónk, ugyanakkor reméljük erre csak a következő játéknaptól kerül sor…

Ami minket illet, Csábi József vezetőedzőnknek szintén új csapatot kell összeraknia, hiszen nálunk is jelentős volt a mozgás a nyári szünetben. Akárcsak mai ellenfelünktől, tőlünk is tizenegy játékos távozott, szinte a komplett védelem, valamint a 17 gólos Novák Csanád. Ráadásul többen sérülés miatt hiányoztak eddig is és a mai napon is. Ennek ellenére három mérkőzés alatt hét pontot sikerült gyűjtenünk. Minimális célunk nem is lehet más, ennek ellenére, mint a veretlenségünk megőrzése. Ehhez fegyelmezett, taktikus játékra lesz szükségünk.

A mai lesz két csapat tizenkettedik egymás elleni bajnoki mérkőzése. A mérlegünk pozitív az Ajkával szemben, hiszen eddig hétszer a mi sikerünkkel értek véget a találkozók, egyszer döntetlent játszottak a csapatok és háromszor született ajkai siker. Érdekesség viszont, hogy 1987.08.16-án, tehát több mint harmincnégyéve sikerült legutóbb győztesen távoznunk Ajkáról.

Élő közvetítés