2021. május 8. ( szombat )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Továbbjutás a Gyirmót ellen

11.14.

Továbbjutás a Gyirmót ellen

A válogatott szünet miatt a hétvégén nem rendeznek fordulót a Merkantil Bank Liga NB II.-ben. Nem maradtunk azonban tétmérkőzés nélkül, hiszen pénteken a MOL Magyar Kupa 7. fordulójában a Gyirmót FC Győr együttesét fogadtuk.

A jó iramú találkozón a 15. percben alakult ki az első igazi lehetőség a kapuk előtt. Rokszin végzett el gyorsan egy szabadrúgást a vendégek térfelének közepéről, s jó helyzetfelismeréssel indította Csirmazt, akit a gyirmóti védő, Széles a 16-oson belül lerántott. A játékvezető habozás nélkül 11-est ítélt. A büntetőt Novák végezte el, azonban Rusák elkapta az irányt, s kivédte támadónk lövését. A 25. percben gyirmóti támadás, Mayer Ádám iramodott meg a kapunk felé, azonban a 16-os vonala előtt Tamás beérte, s jó ütemű becsúszással szerelte. A 39. percben Herjeczki verte meg Szekszárdit a 16-osunkon belül az alapvonalról visszagurított labdáját Kovács Olivér vágta ki az utolsó pillanatban a középen érkező Nagy Kristóf elől. A 42. percben Szabó Balázs indítására Novák és Major küzdött meg, mely párharcot támadónk nyerte, s 16 méterről célba vette a kaput, azonban lövését védte Rusák.

Gól nélküli döntetlennel mehetek tehát szünetre a csapatok. A 46. percben Rusák lőtte át a játékszert a térfelünkre, Szekszárdi igyekezett menteni Herjeczki elől, azonban a gyirmóti támadó talpon maradt, így már csak Molnár-Farkassal állt szemben, azonban hiába próbált túljárni az eszén, hálóőrünk bravúrral hárította a kapura gurított labdáját. A 60. percben szép támadást vezettünk, Novák és Széles birkóztak egymással, majd a labdát Rokszin szerezte meg, mellyel a gyirmóti kapu felé indult, s jó ütemű passzal hozta helyzetbe Novákot, aki egyből lőtt, de Rusák bravúrral hárított. A kipattanóra Berdó érkezett, de mielőtt a labdába tudott volna érni Major lebirkózta, így a kapus végül megkaparintotta a játékszert. A 69. percben Rusák megmozdulása okozott meglepetést, miután egy hazapasszolt labdát, senkitől sem zavartatva rosszul vett át, mely így a gólvonalon gurult végig… A találkozó végén cserékkel igyekezett frissíteni mindkét szakvezető. Már mindenki a 2×15 perces hosszabbításra készült, amikor a 92. percben Novák a Rokszintól kapott labdát jó húsz méterről a kapura bombázta, s az védhetetlenül vágódott a hálóba. Mivel a hátralévő egy percben több gól már nem esett, így ezzel a találattal a legjobb 32 közé jutottunk a MOL Magyar Kupában.

Élő közvetítés