2023. február 1. ( szerda )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Tökéletes első félidő, újabb győzelem

08.16.

Tökéletes első félidő, újabb győzelem

Pedig nem indult jól… A Merkantil Bank Liga NB II. 3. fordulójában megrendezésre kerülő Soroksár elleni mérkőzésre már javában melegített csapatunk, amikor Rokszin Ádám jelezte egy lövés után „beszúrt” a bal térde, így nem tudja vállalni a játékot. Helyette Lakatos István került a kezdőcsapatba, s utólag talán – ha lehet ezt mondani, ilyen esetben – nem bánjuk.

Az már korábban eldőlt, hogy Földi Marcell, Kónya Márk, Kovács Olivér, Papp Szilárd és Tóth László sérülés miatt nem léphet pályára a Sori ellen, de Rokszin kiválásával már hatra nőtt a maródiak létszáma. Mindezek ellenére nem sokáig kellett várni a vezető gólunk megszerzésére. A 8. percben Sipos indította Lakatos Istvánt, támadónk kissé éles szögből kapura lő, a lövést Abu hárítja, a kipattanó labda az akciót „elkísérő” Sipos elé került, aki hat méterről becsúszva lő a hálóba. A 19. percben ismét szolnoki gólt láthatott a közel 1000 néző. Sipos a saját tizenhatosunk előteréből nagyszerű labdával indította Lakatos Istvánt, aki Gengeliczkivel szemben megnyeri a futóversenyt, majd hiába igyekszik menteni a Sori védője támadónk előtt maradt a labda, aki három méterről a kapus mellett a hálóba gurít. Bár a vendégcsapat birtokolta többet a labdát, a 35. percben már háromgólos előnyre tettünk szert. Lakatos Csaba fülel le egy keresztlabdát a bal oldalon, majd az oldalvonal mellé kihúzódó Irmeshez passzol, aki visszateszi neki a labdát. Labdavezetés után névrokonához Lakatos Istvánhoz passzol, s a „cserecsatár” az átvételt követően ballal, 18 méterről a hosszú alsó sarokba lő.

A szünetben a vendégek szakvezetője, Lipcsei Péter hármat is cserél, s a játékrész elején, olyan minden mindegy alapon próbálnak ránk nyomást gyakorolni. Az 54. percben szépítenek is a sárga-feketék. Egy gyors bedobás utáni védelmi megingásunkat követően a csereként beállt Kovác Alan ad középre és az egykor nálunk is szereplő Lőrinczy Attila kapásból a bal alsó sarokba lő. Egy perccel később Valencsik kap sárga lapot, majd Csáki véd egy hatalmasat, miután Sipos szabadrúgását kollégája Abu hárítja és a gyors indítást jó 35 méterről Lőrinczy kapura emeli. A 64. percben cserélünk először, Irmest Vólent váltja. Két perccel később az imént beállt játékosunkat Valencsik szabálytalanul szereli, amiért Nagy Norbert játékvezető másodszor is sárga lapot ad neki, maj felmutatja pirosat is, így tíz főre fogyatkozik a vendégcsapat. A 69. percben ismét csere, kisebb sérülés miatt a debütáló Tóth Bence helyére Gohér Gergő érkezik. A 72. percben végképp eldőlhetett volna a három pont sorsa, azonban Tömösvári ziccert hibázik. Változtat a Soroksár is, de már nem igazán forognak veszélyben a kapuk. A 81. percben aztán nagy taps közepette lejön a pályáról a két gólszerzőnk, Sipost Berdó, Lakatos Istvánt Kurdics váltja. A mérkőzés slusszpoénja Gohér Gergő szabadrúgása lehetett volna, de rutinos játékosunk jól eltalált lövése a keresztléc tetejét súrolva hagyja el a játékteret a 84. percben. Mivel több gól már nem született a mérkőzésen, így 3-1-es győzelmünkkel zárult a mérkőzés.

Az első félidőben mondhatni eldőlt a három pont sorsa, kihasználtuk a vendégcsapat hibáit. Szép támadások végén háromszor is akciógólt szereztünk. A második játékrészben már nem teljesen sikerült, úgy ahogy szerettük volna, de győzelmünk abszolút megérdemelt. Folytatás szerdán, amikor is az Ajka vendégeként lép pályára csapatunk.

Élő közvetítés