2024. április 14. ( vasárnap )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Tizenharmadszor az Ajka ellen

02.13.

Tizenharmadszor az Ajka ellen

Ma kora délután ismét pályára lép csapatunk, a Merkantil Bank Liga NB II. 23. fordulójában a tabella 12. helyén álló FC Ajka csapatát fogadjuk.

A téli átigazolási időszakban nem volt nagy játékosmozgás a Veszprém megyei csapatnál. Mindössze egy játékos érkezett (Doncsecz Levente) és egy távozott (Földi Botond). Nem jól indult a zöld-fehéreknek sem a tavasz, hiszen idén két vereséggel indítottak. Előbb Siófokon kaptak ki 2-1-re, úgy, hogy a 88. percig döntetlenre álltak, majd a múlt hét végén hazai pályán a Kecskeméttől 3-1-re. Ez utóbbi találkozójukból sokat nem érdemes leszűrni, ugyanis mindössze tíz (!) mezőnyjátékos állt Kis Károly vezetőedző rendelkezésére a koronavírus miatt. A hírek szerint már ellenünk nagyobb merítési lehetőség áll a szakvezető rendelkezésére, de így is hiányozhatnak alapemberek.

Akárcsak mai ellenfelünk, mi is két vereséggel indítottuk a 2022-es évet. Hazai pályán a Budaörs csapatától irreális időjárási körülmények között megrendezésre kerülő találkozón 1-0-s vereséget szenvedtünk, úgy, hogy bőven benne volt a találkozóban a pontszerzés lehetősége. Múlt vasárnap Soroksáron a hazai csapat vezetését, előbb sikerült kiegyenlítenünk, sőt a szünetben 2-1-re mi vezettünk, azonban a találkozó végén a sárga-feketék örülhettek, a csereként beállt Csernik góljaival ugyanis 3-2-re megfordították az eredményt.

Fontos találkozó vár ma mindkét együttesre, hiszen mindössze öt pont választja el a csapatokat a tabellán egymástól. Tizenharmadszor találkozunk a zöld-fehérekkel bajnoki mérkőzésen, a mérlegünk ellenük abszolút pozitív, hiszen hétszer sikerült őket eddig legyőznünk, kétszer döntetlent játszottunk velük és háromszor szenvedtünk tőlük vereséget. Ráadásul hazai pályán, még pontot sem szerzett az Ajka ellenünk…

A mérkőzés 14.00 órakor kezdődik, a találkozó játékvezetője Hanyecz Bence lesz.

Élő közvetítés