2024. június 20. ( csütörtök )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Tisza-parti csapatok csatája

05.01.

Tisza-parti csapatok csatája

Már csak négy forduló van hátra a Merkantil Bank Liga NB II. idei kiírásából. Csapatunk ma Szegedre látogat. A hazaiaknak akár még a feljutás is összejöhet, még nekünk a kiesés elkerüléséhez van szükségünk a három pontra.

Nem volt kimondott cél a feljutás Szegeden, de ahogy mondani szokás – evés közben jön meg az étvágy. A Csongrád-Csanád megyei csapat jelen pillanatban hat pontos hátrányban van a Kecskeméttel és a DVTK-val szemben zajló versenyben. Az előző fordulóban pont az egyik riválisuk, a Kecskemét otthonában szenvedtek vereséget, így csökkentek az esélyeik arra, hogy az NB I.-be jussanak. Április 6-án a Csákvár együttesét győzték le 1-0-ra a Szent Gellért Fórum Stadionban, azonban utána távozott Vukmir Dragan vezetőedzőjük, s azóta pontot sem szereztek a szegediek. Nincs rossz állománya a házigazdáknak, jól sikerült „vegyíteni” a fiatalokat és a rutinos játékosokat. Több egykor nálunk is játszó labdarúgó szerepel náluk, így például Farkas Aurél, Gajdos Zsolt (eltiltása miatt nem léphet ma pályára), Germán Tamás vagy éppen Vári Barnabás, valamint az éppen nyáron átigazoló Molnár-Farkas Tamás.

Ami csapatunkat illeti pont ellenkező irányból érkezünk a mérkőzésbe. Három győzelemmel a hátunk mögött továbbra is van reális esélyünk a télen megfogalmazott célunk eléréshez. Ma is ugyanolyan felfogásban kell játszanunk, mint tettük azt az elmúlt hetekben és akkor ponttal, pontokkal térhetünk haza.

Ez lesz a 22. Szeged – Szolnok bajnoki találkozó a másodosztályban. Nem mondhatnánk, hogy szeretünk Szegedre járni, ugyanis az egymás elleni mérlegünk ezeken a találkozókon: tizenöt hazai siker, öt döntetlen és mindössze egyszer, 2012. szeptember 29-én tudtunk győzelmet aratni. 

A mérkőzés 17.00 órakor kezdődik, a játékvezető Nazsa Tamás lesz.

Élő közvetítés