2024. március 3. ( vasárnap )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Siófokon lépünk pályára

02.14.

Siófokon lépünk pályára

Csonka fordulót rendeznek a Merkantil Bank Liga NB II.-ben hiszen, a téliesre fordult időjárás okán két mérkőzés is (Kazincbarcika-Soroksár; Szentlőrinc-Ajka) március 10-én kerül megrendezésre. Csapatunk azonban ma pályára lép, méghozzá a Siófok vendégeként.

A Balaton-parti együttes 2021. évi mérlege egy vereség és egy döntetlen. Mindkétszer idegenben, s mindkétszer Debrecenben vendégeskedtek. Először a Loki otthonában (2-1-es vereséget szenvedtek), majd a DEAC-nál meglepően sima 5-1-es sikert értek el. Waltner Róbert a 15. fordulótól irányítja a Siófokot, előtte Gál István volt a vezetőedző. Érkezéséig 14 meccsből 14 pontot gyűjtöttek a kék-sárgák, az egykori válogatott támadóval kilenc mérkőzés alatt tizenöt pontot szereztek. A téli átigazolási időszakban nem volt igazán nagy mozgás, két új játékost igazoltak. Cipf Dominik Budapest Honvédtól érkezett kölcsönbe, még Varjas Zoltánt Mezőkövesdről érkezett.

Ami csapatunkat illeti, már tíz forduló óta őrizzük veretlenségünket. A hétközi kupamérkőzésen, ugyan elveszítettük a párharcot az NB I-es Újpest ellen, de ott is volt esélyünk. Reményeink szerint ezt a sorozatot tovább tudjuk ma nyújtani. A tavaszi első két fordulóban előbb a dobogós Budaörs otthonából távoztunk ponttal, még legutóbb a bajnoki cím elsőszámú várományosát, a DVSC-t győztük le a Tiszaligetben. A mai találkozón Kovács Olivér eltiltás miatt nem léphet pályára, Vólent Roland pedig a boka műtét utáni rehabilitációját végzi.

Ez lesz a két csapat kilencedik másodosztályú bajnoki mérkőzése a Siófok pályaválasztása mellett. Az eddigi nyolc találkozóból négyszer a Siófok nyert, kétszer döntetlennel, még két alkalommal sikerünkkel zárult az összecsapás.  

A mérkőzés 14.00 órakor kezdődik, a játékvezető Sipos Tamás lesz.

Élő közvetítés