2021. február 24. ( szerda )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Győzelem a Balaton partján

02.16.

Győzelem a Balaton partján

A Merkantil Bank Liga NB II. 24. fordulójában a Siófok vendégeként lépett pályára együttesünk. A remek formánk továbbra is tart, hiszen az eltiltásból visszatérő Novák Csanád góljával legyőztük riválisunkat, s immár harminckilenc ponttal a tabella hatodik helyén állunk.

A bajnoki cím első számú esélyese (DVSC) ellen aratott győzelem után igyekeztünk a bajnokságban meglévő remek szériánkat tovább nyújtani. Siófokon a legutóbbi két bajnoki mérkőzésünkön egyaránt vereséget szenvedtünk, így mindenképpen ponttal, pontokkal szerettünk volna hazatérni. A házi gólkirályunk, Novák Csanád is letöltötte a három mérkőzésre szóló eltiltását, így eggyel több opció állt rendelkezésünkre a támadójátékunkban. Hozzá tehetjük azonban, hogy nélküle is a kilenc pontból, hetet megszereztünk… Csirmaz István még a DVSC elleni találkozón sérült meg, s akárcsak az Újpest elleni kupamérkőzésen, úgy ezen sem számíthatott rá a szakmai stáb. A védelmünk oszlopa Kovács Olivér eltiltását miatt nem léphetett pályára, viszont ott volt a keretben a téli utolsó igazolásunk a 24 éves Irmes Dávid, aki Pápáról érkezett.

A találkozón az első lehetőség a hazaiak előtt adódott a 11. percben, amikor is Elek 23 méterről, középről végezhetett el szabadrúgást, melyet azonban Molnár-Farkas magabiztosan hárított. Egy perccel később egy bedobás után a siófoki védők nem tudtak felszabadítani, a labda Kotula elé került, aki 15 méterről lőtt, de a mivel a labda középre ment, így a kapusnak nem okozott nagy gondot a védés. A 28. percben ismét szabadrúgásból veszélyeztettek a hazaiak. Ezúttal is Elek lőtt kapura, mintegy 30 méterről, de Molnár-Farkas ezúttal is a helyén volt, s bombaerős lövést a léc fölé ütötte. Két perc múlva kissé megzavarodott a játékvezető, miután előnyszabályt alkalmazva tovább engedte a játékot, majd a siófoki akció végén sárga lapot adott Kónya Márknak. Miután mindenki azt bizonygatta, hogy Szekszárdi volt az aki szabálytalankodott, végül Sipos sporttárs csak elhitte, így aztán nem a középpályásunk, hanem a védőnk kapott lapot. Ezt követően még két siófoki szabadrúgást, egy Horgosinak kiosztott sárga lapot és a 43. percben Novák fejesét jegyezhették fel a krónikások.

A szünetben cseréltünk, Rokszin helyett Berdó lépett pályára. Az 52. percben Elek is „besárgult”, az 53. percben pedig megszereztük a vezetést. Lakatos szerzett labdát az ellenfél térfelének közepén, majd a játékszer Tiszához került, aki egyből a bal oldalon érkező Kotulához passzolt. Fiatal játékosunk az átvétel után még igazított egyet, s a tizenhatos sarkáról középre lőtte a labdát, ahol a siófoki védő nem tudott felszabadítani, így az Novák elé került, aki ballal 12 méterről lőtt a kapuba. Két perccel később akár felcserélődtek a szerepek, miután kontratámadásunk végén Novák beadásszerű lövéséről azonban Kotula lemaradt. A hátrányban lévő Balaton parti gárda birtokolta többet a labdát, azonban a mezőnyfölényük ellenére nagy helyzetet nem igazán tudtak kialakítani. A 70. percben Tömösvári fejelt középre, Molnár-Farkas már verve volt, de Horgosi kifejelte a labdát a gólra éhes Elek elől. A 78. percben egy rövid felszabadítás után Berdó lőtt kapura, majd két perccel később a csereként beállt Kurdics centerezését fejeli Novák a kapu fölé. A 87. percben Horváth Péter kapu elé lőtt labdáját egy siófoki játékos az ötösről fejeli kapura, de Molnár-Farkas vetődve hárít. A 93. percben ismét hálóőrünk a főszerepelő, miután időhúzásért sárga lapot kap. Fél perccel később pedig Sipos Tamás véget vet a mérkőzésnek, mely 1-0-s sikerünkkel ért véget.

Az újabb három ponttal már harminckilenc szerepel a nevünk mellett, ami azt jelenti, hogy a hatodik helyet foglalhatjuk el a tabellán, igaz az időjárás miatt kialakult pályaviszonyok miatt két bajnoki mérkőzést is (Szentlőrinc – Ajka, Kazincbarcika – Soroksár) március 10-re halasztottak ebből a fordulóból.

Október 25-óta tartó veretlenségi szériánk tehát tovább nőtt, folytatás vasárnap, amikor is a DEAC vendégeként lép pályára együttesünk.

Élő közvetítés