2021. február 24. ( szerda )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Búcsúztunk a kupától

02.11.

Búcsúztunk a kupától

Kedd este az Újpest FC ellen juthattunk volna a legjobb 16 közé a MOL Magyar Kupában, azonban a lila-fehérek a szünet előtt szerzett két góljukkal megszerezték a győzelmet, és ők folytathatják a sorozatot.

A találkozó előtt – annak ellenére, hogy a bajnokságban nem szerepel jól – az első osztályú, korábbi tízszeres kupagyőztes Újpest FC volt a párharc esélyese. A több mint 24 órája tartó esőzésnek köszönhetően a pályán tócsák alakultak ki, melyek igencsak megnehezítették a labdarúgók dolgát Mindkét csapat a legerősebb összeállításban kezdte a mérkőzést. Az első említésre méltó szituáció a vendégek kapuja előtt alakult ki. Novákot indította Rokszin a lila-fehérek térfelének közepéről, támadónk a 16-os bal oldali sarkáról középre lőtte a labdát, azonban előbb Kurdics, majd az akciót elkísérő Rokszin elől is menteni tudtak a védők. A 27. percben Rokszin készíti le lövésre a labdát Nováknak, azonban támadónk 17 méteres próbálkozása egy újpesti játékosról szögletre pattant.  A 30. percben a vendégek előtt adódott lehetőség a gólszerzésre, miután egy szöglet köverően Kurdics rosszul szabadít fel, Novák pedig Antonov elé csúsztat. A lila-fehérek játékosának az ötös sarkáról leadott lövése szerencsénkre nemcsak a kifutó Molnár-Farkas, hanem a kapunk mellett is elrepült. A 44. percben aztán gólt szerzett az Újpest. A felezővonal környékéről elvégzett bedobás után Tallo indította Katonát, Molnár-Farkas pedig a büntetőterületen belül combjával elsodorja a lila-fehér játékos lábát. A 11-est Tallo higgadtan értékesítette. Egy perccel később már megduplázta előnyét a vendégcsapat. Beridze lövése egyik védőnk lábáról hagyta el a játékteret. A szögletet Katona nagyszerűen csavarta be, Csongvai pedig mindenkit megelőzve csúsztatott a kapu hosszúoldalába. A gól után már középkezdésre se maradt idő…

A szünetben kettőt cserélt Csábi József vezetőedző, Rokszin helyett Berdó, még Kurdics helyett Lakatos lépett pályára.   Többet támadott az újpesti csapat a játékrész elején, az 56. percben Tallo lövését bevetődve blokkoltuk, a lepattanó labda Beridze elő kerül, aki 15 méterről, középről egyből lő, de Molnár-Farkas hárít. A második félidő derekától aztán egyre jobban játszottunk, s a 72. percben egy tetszetős akció végén akár gólt is szerezhettünk volna, de Kovács Olivér 11 méteres lövését Banai bravúrral hárította szögletre. Egy perccel később ismét a vendégek hálóőre mutat be bravúrt ezúttal Tisza beadását Kotula igyekezett a hálóba kotorni, de a kapus védeni tudott. A 89. percben Beridze előtt volt helyzet, még a ráadás utolsó pillanataiban Novák 11 méterről leadott lapos lövését hárította Banai. Mivel gól nem született, így 2-0-s újpesti sikerrel és tovűbbjutással zárult a mérkőzés.

A találkozón csapatunk a vereség ellenére is bizonyította, hogy még a jobb erőkből álló együtteseknek is méltó partnere tud lenni. Ami a DVSC ellen sikerült, az az Újpest ellen nem, de elkeseredni nincs okunk, sőt! Folytatás vasárnap Siófokon, ahol ismét bajnoki pontokért zajlik majd a küzdelem.

Élő közvetítés