2020. április 9. ( csütörtök )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Riválist fogadunk

02.09._

Riválist fogadunk

A Balmazújváros kizárása miatt számunkra szabadnappal folytatódott múlt hét végén a pontvadászat, mától azonban mi is beszállunk a küzdelembe. Idei első ellenfelünk közvetlen riválisunk, a Szombathelyi Haladás lesz.

A Vas megyei csapat 2019 nyarán búcsúzott az élvonaltól, majd Supka Attila irányításával vágott neki a másodosztályú bajnokságnak. Az első három fordulóban három döntetlent játszottak, majd a negyedik játéknapon háromgólos győzelmet arattak – ellenünk. Ekkor kevesen gondolták azt, hogy a telet kieső helyen tölti a zöld-fehér alakulat. Márpedig az eredménytelenség következtében – augusztus 18-át követően mindössze a kétszer tudtak nyerni – a 18. helyen zártak. A több sebből vérző Haladás a télen ismét edzőt váltott, Mátyus János lett a Supka Attilát váltó Desits Szilárd utódja. Nyolcan távoztak tőlük, és öten érkeztek hozzájuk, közülük a legnagyobb név kétség kívül Devecseri Szilárdé, a válogatott belső védő az NB I-es ZTE-től tért vissza korábbi klubjához. Múlt hét vasárnap hazai pályán a Szeged-Csanád csapatával gól nélküli döntetlent játszottak, így jelen pillanatban öt pont előnyünk van velük szemben.

– Újoncként vágtunk bele a Merkantil Bank Liga NB II. 2019-2020-as bajnokságba. Az eleje, a Vác és a később törölt Balmazújváros elleni mérkőzést leszámítva nem sikerült. Aztán kiegyenesedtünk, rendeztük a sorokat, szervezetté váltunk, és az ősz közepe körül jó eredményeket is sikerült elérni. A végén, ahogy azt már elemeztem, s mondtam, picit van hiányérzetem a megszerzett pontokat illetően, de a játékban ott is rendben voltunk. Egy nagyon nehéz tavasz elé nézünk. Tudjuk azt, hogy bár nem könnyű feladat előtt állunk, de nem is lehetetlen a küldetésünk. Természetesen célunk az, hogy bennmaradjunk, lehetőség szerint minél biztonságosabb helyen. Továbbra is meg szeretnénk felelni a klub filozófiájának, azaz hogy sok sajátnevelésű labdarúgó kerüljön be a keretbe, illetve a csapatba. A téli átigazolásnál a támadószekció megerősítését tűztük ki célul. Nem volt könnyű, de úgy érzem elképzelésünk realizálódott. Albert Ádám és Novák Csanád leigazolásával teljesedett ki a keretünk a távozókat is figyelembe véve. Sajnos a felkészülés utolsó heteiben voltak gondjaink a sérüléseket illetően. Az, ami ősszel elkerült bennünket, most sajnos több esetben is előjött. Továbbá még mindig nyögjük a Budafok elleni mérkőzésünket, ahol a két belső védőnk, Horgosi és Tamás a kiállítás sorsára jutott, így ők eltiltás miatt nem léphetnek pályára a Haladás ellen. Ettől függetlenül állunk a ránk váró feladatok elé, úgy a mai mérkőzésen, mind a tavasz folyamán. Hiszek a csapatban, hiszek magunkban, azért dolgoztunk, illetve dolgozunk most is és május 17-ig, az utolsó leheletünkig, hogy célunkat elérjük. – nyilatkozta Csábi József vezetőedző.

Ahogyan azt vezetőedzőnk említette ketten eltiltás miatt biztosan kihagyják a mai találkozót, akárcsak sérülés miatt nem lehet a pályán Tisza Kálmán és Tóth Benjámin. A Budafok elleni találkozón Csábi József megkapta ötödik sárga lapos figyelmeztetését, így ő nem ülhet le a kispadra, helyette Romanek János meccsel majd.

A mérkőzés 14.00 órakor kezdődik, a játékvezető Szilágyi Sándor lesz.

Élő közvetítés