2020. április 9. ( csütörtök )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Két érkező, négy távozó

02.07.

Két érkező, négy távozó

Január 15-én kezdődött a téli átigazolási időszak, mely február 14-én éjfélkor zárul, azaz egy hét múlva. A keretünkben történt változásokat foglaljuk most össze. Négyen távoztak a csapatból, Ágoston Kristóf (Jászberényi FC – fél év kölcsön), Ágoston Donát, Laczkó Milán és Nagy Kevin. Valamennyiüknek köszönjük a közös munkát, sok sikert kívánunk további pályafutásukhoz.

A szakmai stábban az átigazolási célként a támadószekció megerősítése fogalmazódott meg. Két új labdarúgónk ennek megfelelően került hozzánk. Albert Ádám (29 éves) az ősszel még a Dorog labdarúgója volt, ahol 16 alkalommal lépett pályára, s 2 gólt szerzett. 2005-től 2012-ig a Vác játékosa volt, ahonnan az Egri FC-be igazolt. A 2012.07.27-én a Heves megyei csapat labdarúgójaként mutatkozott be az élvonalba – és milyen az élet – épp a Szombathelyi Haladás ellen. (Vasárnap szolnoki mezt is először a Hali ellen viselhet.) A bajnokság végén klubot váltott, a Kaposvári Rákóczi labdarúgója lett. 23 NB I-es mérkőzésen 1 gólt szerezve, 2015 nyarán az NB III-as Salgótarjánba igazolt, majd egy évig az NB II-es Cegléd, másfél évig pedig szintén másodosztályú Soroksár volt a csapata. Tavaly februárban riválisunkhoz, a Jászberényi FC-hez szerződött, ám miután nekik nem sikerült a felkerülés, így ő klubot és osztályt váltott, Dorogra igazolt.

Másik új szerzeményünk kimagaslik az öltözőnkből a maga 200 centiméterével. A csatár Novák Csanád (25 éves), közvetlen riválisunktól a Szombathelyi Haladástól érkezett. A hórihorgas támadó a nyáron igazolt a Vas megyei csapathoz, s első bajnoki mérkőzésén – ellenünk – góllal mutatkozott be. (Reméljük így tesz szolnokiként is.) A zöld-fehéreknél összesen 16-szor lépett pályára és 3 gólt szerzett. Még nincs húsz éves, mikor 2013-ban bemutatkozhat az élvonalban a Pintér Attila által dirigált bajnok Győri ETO FC-ben. 2014-2015-ben az akkor élvonalban szereplő Kecskeméti TE csapatában 26-szor szerepel bajnoki találkozón, ahonnan előbb a Vasasba, majd a Gyirmótba igazol. 2017 nyarán lesz a Mezőkövesd labdarúgója, ám egy szezon után 2018 nyarán az NB II-es ZTE-hez kerül kölcsönbe, s szerez bajnoki címet. Tavaly nyáron kölcsönjátékosként kerül a Haladáshoz, majd a napokban aláírt megállapodások után hozzánk június 30-ig.

Élő közvetítés