2024. március 3. ( vasárnap )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Régen mérkőztünk meg egymással

10.18.

Régen mérkőztünk meg egymással

Két hét után a 12. fordulóval folytatódik a pontvadászat a Merkantil Bank Liga NB II.-ben. Ma késő délután a Pécsi MFC együttesét fogadjuk a Tiszaligeti Stadionban.

1973 februárjában jelentős változásokon ment át a pécsi labdarúgás: a város öt csapata, a Pécsi Dózsa, a Helyiipari SK, az Ércbányász, a Pécsi Bányász és az Építők egyesüléséből létrejött a Pécsi Munkás Sport Club (PMSC). A PMSC a 80-as évek második felében nemzetközi mérkőzéseken is részt vettek (fogadták a Feyenoord és a Manchester United csapatát is). 1995-ben a labdarúgó szakosztály PMFC néven (a Munkásból is Mecsek lett) folytatta szereplését, majd 1997-ben kiesett az élvonalból. 2000 tavaszán a Gázszer FC indulási jogát megvásárolva (!) jutott vissza az első osztályba. Egy év múlva azonban ismét búcsúzni kényszerültek, majd a 2002-2003. évi NB I/B. győzteseként térhettek vissza. Ezután négy szezon NB I., négy szezon NB II., majd újabb négy szezon NB I. következett. A 2014/2015-ös pontvadászatban hiába zártak a 11. helyen, kizárták a csapatot, s a Baranya megyei I. osztályban indultak csak. Onnan egy év után az NB III.-ba jutottak, azonban négy évet kellet várni, mire ismét – immár az NB III. Közép csoport első helyezettjeként – ismét másodosztályban szerepelhetnek. Az újonc jól teljesít, hiszen tizenegy mérkőzésből 16 pontot gyűjtve a 9. helyet foglalja el a tabellán. Vas László együttese háromszor szenvedett eddig vereséget, ebből kétszer idegenben. A Nyíregyháza és a DVSC otthonából pont nélkül távoztak, Szombathelyen és Csákváron döntetlent játszottak, ugyanakkor Kazincbarcikán begyűjtötték a három pontot. Természetesen a jó szereplés nem a véletlen műve, hiszen a nyáron több rutinos játékossal is megerősítették keretüket, így például Bartha Lászlóval, Bajner Bálinttal, Hermány Bencével és Preklet Csabával.

Ami csapatunkat illeti, az eddigi szereplésünkre nekünk sem lehet panaszunk. Főleg hazai pályán gyűjtögetjük nagy szorgalommal pontjainkat, hiszen a hat hazai találkozónkból ötöt megnyertünk. Legutóbb Kaposváron sok hiányzónk volt, ezúttal azonban már Csirmaz István és Kovács Olivér is a stáb rendelkezésére áll. A rutinos középpályásunk, Kónya Márk azonban eltiltását tölti, még Földi Marcell és Vólent Roland sérülés miatt nem léphet pályára. Mi más is lehetne a célunk, mint tovább növelni győzelmeink számát, hiszen sikerünkkel továbbra is a tabella első harmadában maradhatnánk. Természetesen nem ígérkezik könnyűnek a mai találkozó sem, azonban az eddigi eredmények kellő önbizalmat adhatnak játékosainknak.

Itt kell megjegyezni, hogy a tizenkettedik játékosunkra, a szurkolóinkra továbbra is számítunk. Sokat jelent jelenlétük, reméljük ezúttal is szép számmal lesznek kint a Stadionban.

A két csapatnak ez lesz a tizedik bajnoki találkozója. Legutóbb több mint tizenhét éve mérkőztek meg egymással. Az eddigi négy Szolnok-Pécs mérkőzésen a két döntetlen mellett egy-egy alkalommal győzött a Pécs és a Szolnok. Legutóbb 1976-ban volt pécsi siker Szolnokon, reméljük ez az állítás holnap is aktuális lesz.

A mérkőzés 17.00 órakor kezdődik, a játékvezető Lovas László lesz.

Élő közvetítés