2023. március 20. ( hétfő )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Pontszerzés Kecskeméten

03.15.

Pontszerzés Kecskeméten

A tabella harmadik helyén álló, újonc Kecskemét otthonában lépett pályára csapatunk vasárnap. A találkozón nem született gól, így 0-0-s végeredménnyel ért véget a mérkőzés.

A mérkőzés előtt már tudtuk támadóink fognak ezúttal jobbára hiányozni, ugyanis Lakatos István és Tóth László sem állt a szakmai stáb rendelkezésére. Ráadásul vasárnap reggelre Busa Bence is beteg lett, így ő sem tartott a csapattal Kecskemétre. A házigazdák két egymás utáni idegenbeli győzelemmel a hátuk mögött érkeztek a „meccsbe”, még mi két vereséggel. A második percben egy bal oldalon vezetett támadásunk végén a hazai védők tisztáztak szögletre. Ezután folyamatosan átvette a mérkőzés irányítását a hazai gárda, főleg az első negyedórában birtokolták többet a labdát, azonban helyzetig nem jutottak. A 26. percben ismét Földi adott be a bal szélről, Kurdicsnak kicsit magas volt a labda, így csak megcsúsztatni tudta azt, mely a kapu mellé szállt. A 34. percben szabadrúgás után Szekszárdi fejese nem okoz gondot Varga kapusnak, majd a 39. percben Szalai indította középen Katonát, szerencsénkre a kecskeméti játékos rosszul vette át a labdát, így a tőle elpattanó játékszert Hegedűs megfogta.

A szünetben egyik edző sem változtatott. A 48. percben egy nagy bedobás után Szekszárdi mellől Szalai lövi 8 méterről félfordulatból a kapunk mellé a labdát. Hat perccel később Irmes „verekszik meg” a kecskeméti védőkkel, a röviden visszatett labdát Tisza lőné kapura, azonban egy védő blokkolja, mely után a labda visszakerül a támadónk elé, aki 16 méterről a kapu fölé lő. Az 56. percben a meccs talán legnagyobb védését láthatta a közel 700 néző. Hazai szöglet után Lipcsei megcsúsztatja a labdát, melybe az ötös vonalán Szalai belefejel és a hálóba tartó labdát Hegedűs bravúrral oldalra paskolja. Jobbára pontrúgásokból alakultak ki szituációk a kapunknál a hátralévő időben, azonban jól működött a „légvédelmünk”. A találkozó hajrájában többet is cseréltünk, azonban el kell ismerni az előre felé játékunk ezúttal nem volt hatékony.

A döntetlen alapesetben nem rossz eredmény, sajnos azonban a riválisok közül egyedül a Csákvár nem szerzett pontot, a Békéscsaba, Tiszakécske, a Budaörs és Budafok pedig nyerni is tudott, így maradtunk a tabella utolsó helyén. Folytatás vasárnap, amikor is a 19. helyen álló Budafok vendége leszünk.

Reméljük oda is elkísérnek bennünket a White Pelicans szurkolói csoportunk tagjai, akiknek ezúton is köszönjük a kecskeméti biztatásukat.

Fotó: nemzetisport.hu (Bús Csaba)

Élő közvetítés