2023. március 20. ( hétfő )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Elszalasztott lehetőség

03.11.

Elszalasztott lehetőség

Szerdán a BFC Siófok együttesét fogadtuk a Tiszaligeti Stadionban. A vendégek az első félidő ráadás percében szereztek vezetést egy kapitális hibánkat kihasználva. A szünet után mindent egy lapra feltéve rohamoztunk, ám ezúttal még büntetőből sem gólt szereznünk, így a Merkantil Bank Liga NB II. 27. fordulójában pont nélkül maradtunk.

A vasárnapi Vasas ellen elszenvedett vereség után a tabella 6. helyén álló Siófok volt az ellenfelünk a Merkantil Bank Liga NB II. hétközi játéknapján. A találkozón Szekszárdi Tamás eltiltása miatt nem léphetett pályára, szerencsére azonban Papp Szilárd és Szabó Alex felépült betegségéből, így vállalni tudták a játékot. Akárcsak mi, úgy a Balaton-parti csapat is vereséget szenvedett az előző fordulóban, a sárga-kékek hazai pályán a Kecskeméttől kaptak ki. A találkozót a vendégek kezdték jobban. A 8. percben Polényi 22 méterről középre végezhetett el szabadrúgást, azonban a sorfal „hárított”. A 30. percben Kiss Balázs cselezgetett a 16-osunkon belül, a lövése Lakatos Csabáról gurult az alapvonalon túlra. A szögletet Szakály adta be, mely után Deutsch fejesét bravúrral hárította Hegedűs. A 40. percben villant az első sárga lap a mérkőzésen Deutsch kapta. A jó szögből megítélt szabadrúgást Kovács Olivér végezte el, itt is a sorfal hárított. A 46. percben aztán megszerezte a vezetést a vendégcsapat. Sipos adott középre a saját térfelünkön egy labdát, azonban az átadására lecsapott Medgyesi, aki egyből Kerezsihez továbbított. A siófoki játékos húsz méter sprint után, a kifutó Hegedűs mellett 17 méterről gurított a hálóba.

A szünetben egyet cserélt Romanek János, Sipost Irmes váltotta. A második játékrész elején egy siófoki fejest jegyezhettek fel a krónikák, mely elkerülte a kaput, utána azonban folyamatosan nyomás alá tettük az ellenfelünket, azonban igazán nagy helyzetet nem sikerült kialakítanunk. A 64. percben az előre húzódó Deutsch okozott kellemetlenséget a kapunk előtt, a vendégek védője Szabó Alex mellett az ötös sarkáról lőtt kapura, a labda Hegedűsön már túljutott, azonban a gólvonal előtt Lakatos Csaba mentett. Két perccel később Kurdics oldalszabadrúgása után a siófoki védő kezén pattan a labda, mivel ez a 16-oson belül történt, a játékvezető büntetőt ítélt. A 11-est végül Hleba lőtte, azonban Hutvágner érezte az irányt, és hárított. A kipattanó labda Lakatos Csaba elé került, aki egyből lőtt, de a vendégek hálóőre ezt a próbálkozást lábbal védte, majd felszabadítottak a védők. A 76. percben egy szabadrúgás után Jagodics elől Papp tisztáz, még mi mentünk előre becsülettel, de a lövési kísérleteink nem találtak célt. A 85. percben a nem sokkal előtte beállt Gohér tornáztatta meg a siófoki hálóőrt egy szabadrúgásból, még a 90. percben Hegedűs bokszol ki egy labdát oldalszabadúgást követően. A ráadás perceiben a szögletzászlónál tartják a labdát a siófokiak, majd három perc hosszabbítás után lefújja a mérkőzés Horváth Tibor játékvezető.

Nem tudtunk élni a kínálkozó eséllyel, hogy elmozduljunk a tabella utolsó helyéről, így egyre nehezebb helyzetbe kerülünk. A riválisaink is botlottak, így négy pontra vagyunk a bennmaradást jelentő 17. helytől. Folytatás vasárnap, amikor is Kecskeméti TE vendégeként lépünk pályára.

Élő közvetítés