2023. március 20. ( hétfő )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Vereség Budafokon

03.23.

Vereség Budafokon

A tabella alapján alsóházi rangadót játszottunk vasárnap Budafokon. A hazai csapat egy hellyel és két ponttal állt jobban a mérkőzés előtt nálunk, sajnos a mérkőzés végén a különbség tovább nőtt közöttünk, miután 1-0-s vereséget szenvedtünk.

Bravúrgyőzelemmel a háta mögött – Szombathelyen szerzett három pontot a vendéglátónk – érkezett a meccsbe a Budafok. Csizmadia Csaba vezetőedző talán éppen ezért csak kényszerűségből változtatott a kezdőcsapatán. Kotula Máté – egykori játékosunk – bokasérülése, még Zuigéber Ákos eltiltása miatt nem léphetett pályára ellenünk. Ami csapatunkat illeti a kecskeméti pontszerzés után bizakodva indultunk útnak. Ezúttal a két támadónk Busa és Tóth László – akik visszatértek az eltiltásból és a betegségből – mellett Tóth Bence is a kezdőben kapott helyet.

Rögtön a találkozó elején Hegedűs bravúrjára volt szükség ahhoz, hogy ne kapjunk gólt. Vaszicsku nagybedobása után Soltész lőhetett kapura, azonban a hálóőrünk hárította a próbálkozást. Tíz perccel később ismét helyzet a kapunk előtt, ezúttal Szabó fejelt kapura, azonban Hegedűs ismét védett. A 17. percben budafoki szöglet után ismét Soltész szerezhetett volna előnyt a csapatának, azonban közeli perdítését remek reflexszel tolta kapufára Hegedűs, és onnan a labda kifelé pattant. A 23. percben végre a hazai kapu előtt is volt miért izgulni, Kurdics – Hleba – Tóth László volt a labda útja, melynek végén támadónk betört a 16-oson belülre, azonban tizenötméterről leadott lövése célt tévesztett. A 40. percben Busa kap keresztlabdát Kurdicstól, melyet egy pattanás után 16 méterről lő a kapu mellé.

A szünetben cserélt a hazai csapat, Farkast László Dávid váltotta, még Romanek János nem változtatott. A fiatal budafoki támadó rögtön zavart okozott a gyors keresztbe indulásával és a jobb oldalról éles szögből leadott lövése elsuhant a kapunk előtt. Ezután nyomás alá helyeztük a hazaiakat, melynek végén az 54. percben ismét Tóth László kerül lövőhelyzetbe, azonban Oroszi bravúrral hárít az alsó saroknál. Három perccel később először villan a sárga lap a meccsen, Jagodics kapta a Földi ellen elkövetett szabálytalanságáért. A 60. percben Tisza fejeli kapura a labdát, majd ütközik Vaszicskuval, szerencsére egyik játékosnak sem lett komolyabb baja. A 73. percben cserélünk először, Busát Csörgő váltotta. Három perccel később Földi kap sárga lapot, majd kettőt is cserél a Budafok, Kulcsár és Kovács Dávid érkezik Soltész és Kalmár helyére. A 80. percben mi is kettőt cserélünk, Tóth László és Földi helyett Lakatos István és Gohér Gergő folytatja. A 83. percben egyik védőnk „tornáztatja meg” kapusunkat, miután lábáról a kapunk felé perdül a labda, szerencsére azonban Hegedűs a léc fölé tolja a játékszert. A 87. percben születik a találkozó egyetlen gólja, sajnos nem mi szereztük. Kulcsár végezhetett el szabadrúgást a térfelünk közepéről, melyet a tizenhatosunkon belülre ível, ahol érkezett Kovács Dávid és tíz méterről a hálóba fejeli a labdát. (Itt kell megjegyezni, hogy a mérkőzés felvételéből egyértelműen látható, hogy a hazai támadó lesen volt…) A 89. percben még előttünk is volt esély, azonban Oroszi ismét hárított az alsó saroknál.

Vereséget szenvedtünk tehát az egyik közvetlen riválisunk otthonában, mely után öt pont a hátrányunk velük szemben. A helyzet pikantériája, hogy ezzel a három ponttal – valamint a forduló többi eredménye miatt – a Budafok a 17. helyre lépett elő, mely már bennmaradó pozíció. A válogatott szünet miatt most hétvégén nem lépnek pályára a csapatok a Merkantil Bank Ligában, legközelebb április 3-án a Pécs ellen növelhetjük pontjaink számát.

Fotó: nemzetisport.hu (Török Attila)

Élő közvetítés