2024. július 24. ( szerda )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Pontosztozkodás Kispesten

08.21.

Pontosztozkodás Kispesten

Szombaton délelőtt lépett pályára csapatunk a Budapest Honvéd-MFA II. vendégeként. A mérkőzésen egyértelműen fölényben játszottunk, mindkét játékrészben megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre, azonban a helyzeteink közül mindössze egyet – a második félidő közepén – sikerült gólra váltani, miután a hazaiak még az első félidőben egy szabadrúgás után fejeltek gólt, így döntetlennel ért véget a találkozó.

Nem igazán „baráti időben” indult útjára a labda szombat 11 órakor Juhász játékvezető sípszavára a Honvéd MFA Utánpótlás Központ centerpályáján. Továbbra is érthetetlen, hogy a tartalékcsapatok délelőtt rendeznek bajnoki mérkőzést, de nincs mit tenni vendégként ebbe bele kell egyeznie az aktuális ellenfelüknek. A pálya talaja viszont kifogástalan állapotban volt, annak ellenére is, hogy özönvíz szerű eső áztatta és a mérkőzés elejére állt csak el. Vezetőedzőnk nem változtatott a Vasas II. elleni győztes kezdőcsapaton, még ellenfelünknél a házi gólkirály Simon Benedek nem lépett pályára.

A szakadó eső áztatta pálya talajára nem igazán panaszkodhattak a játékosok. Legfeljebb kissé gyorsabb lett a labda. Rögtön támadólag léptünk fel, igyekeztünk magunkhoz ragadni a kezdeményezést. A 6. percben Busa lövése pattan szögletre, majd a 13. percben Gyetván védi bravúrral Barna fejesét. Három perccel később Busa marad le egy hajszállal Lengyel passzáról. A 20. percben Sebestyén és Szabó Richárd futott versenyt egy előre vágott labdára melyet a védőnk becsúszva el is pöckölt a támadó elől, azonban Juhász játékvezető szabálytannak ítélte meg az esetet. A kaputól mintegy húsz méterről beívelt labdát Kocsis Gergely az ötösről fejelte a hálóba. Jószerivel először jött át a térfelünkre a hazai csapat és szerezte meg a vezetést. A bekapott gól nem vetett vissza bennünket és rögtön a középkezdés után Sitku lövését öklözte oldalra a hazaiak kapusa. Hat perccel később egy szögletvariáció után Busa marad le Tisza középre fejelt labdájáról. A 28. percben Busa csípett el egy bedobást a hazaiak térfelén az oldalvonal közelében, kapura tört, majd éles szögből a védő szorításából kapura lőtt, ám a hálóőr lábbal szögletre védett. A 41. percben maradt ki a mérkőzés addigi legnagyobb helyzete. Rosszul védekeztek a hazaiak, és egy gyors indítással négy az egyben vihettük. Pelles iramodott meg a jobb oldalon, aki jó ütemben passzolt Ivánhoz, akinek talán egyből tovább kellett volna passzolnia a játékszert Busának vagy Barnának, azonban fiatal támadónk inkább átvette a labdát, igazított rajt egyet, majd a védő mellett a tizenhatosról a kapu fölé lőtt.

A szünetben egyik vezetőedző sem változtatott. Bár a 48. percben egy hazai szögletet még fel lehetett jegyezni „veszélyként” a kapunkra, azonban a játékrész további részében szinte felbillent a pálya. Egy perccel később Barna tör kapura, ám az ötös sarkáról a kifutó kapust találja el. Az 53. percben Iván lövése a kapufáról pattan az alapvonalon túlra, majd egy perccel később Pelles lő a kapu mellé. Az 59. percben Iván fejel középre, Busa az ötösről kapásból kapura pöcköli a labdát, azonban Gyetván jó reflexének köszönhetően lábbal hárít. Egy perccel később a Kópis lerántásáért megítélt szabadrúgást Pelles a kapu fölé lőtte. A 62. percben ismét lábbal hárít a hazaiak kapusa, ezúttal Barna szerette volna a hálóba lőni a labdát. A 67. percben aztán már a kapus is tehetetlen volt. Pinto jutott le a bal oldalon az alapvonalig, ahonnan visszapasszolt Ivánhoz, akinek a középre adását Kaczvinszki becsúszva laposan kilövi a guruló labdát Tisza futtából, 20 méterről védhetetlenül bombázza a kapuba. Két perccel később akár a vezetést is átvehetnénk, azonban hazaiak kapusa Iván szabadrúgását kitolja a felső sarok elől. A 73. percben Kópis távoli lövése sem fog ki Gyetvánon. A 77. percben Busa kerül a földre két kispesti védő között az ötösön belül, Juhász játékvezető nem látott szabálytalanságot. Először a 82. percben cserélünk, ekkor Pellest Dósa váltja, majd két perccel később Barna helyett Dudok lép pályára. A 89. percben jegyezhettük fel a találkozó utolsó lehetőségét, ekkor Tisza indította Busát, aki átverekedte magát őrzőjén, majd 12 méterről lőtt, a kapus a kapufa segítségével hárította támadónk próbálkozását.

Nem sikerült sajnos a győzelem a Budapest Honvéd-MFA II. ellen, mert bár több lehetőségünk adódott a gólszerzésre, mint ellenfelünknek, azonban a gólok számában egyenlőség mutatkozott. Örvendetes, hogy ennyiszer sikerült helyzetbe kerülnünk és ha Gyetván nem véd ilyen jól nem csak egy ponttal gazdagodtunk volna. Ugyanakkor félig tele is lehet az a bizonyos pohár, hiszen már zsinórban negyedik tétmérkőzésünkön maradtunk veretlenek.

Hétvégén a bajnokságban szünet következik, a MOL Magyar Kupa 2. fordulóját rendezik meg. Szombaton, hazai pályán a szintén harmadosztályú Kelen SC együttesét fogadjuk.

Élő közvetítés