2023. április 1. ( szombat )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Pontosztozkodás a Békéscsabával

11.02.

Pontosztozkodás a Békéscsabával

Vasárnap késő délután a Merkantil Bank Liga NB II. 14. fordulójában a Békéscsaba együttesét fogadtuk a Tiszaligeti Stadionban. A lila-fehérek a forduló előtt a tabella utolsó helyén álltak, még mi a 12. pozícióból vártuk az összecsapást. Az első félidőben a vendégek szereztek vezetést, melyet a térfélcsere után nem sokkal sikerült kiegyenlítenünk. Mivel ezután már nem született több gól, így 1-1-es végeredménnyel ért véget a találkozó.

A vendégek augusztus végén edzőt váltottak, Preisinger Sándor helyett a korábban már Békéscsabán dolgozó Schindler Szabolcs kezébe került a marsallbot. Az régi-új szakvezetővel sem indult meg igazán előre az Előre, hiszen hét mérkőzéséből egyet tudtak megnyerni a Viharsarkiak, a Csákvár vendégeként gyűjtötték be a három pontot. Azonban a játékosállományuk minden esetre nem olyan rossz, mint azt a helyezésük mutatja.

Az utolsó öt mérkőzésünkből mi is mindössze egyet – a Budafok ellen – nyertük meg, Csákváron szereztünk egy pontot, még a Pécstől, a Győrtől és a Nyíregyházától vereséget szenvedtünk. Csábi József vezetőedző talán éppen ezért is új szerkezeti felállásban küldte pályára csapatunkat. A találkozó elején ült is az új formáció, azonban szinte a semmiből a vendégek szereztek vezetést. A 18. percben egy szöglet után előbb Nagy Sándor luftot rúg, majd kapura lő. A lövést Csáki reflex mozdulattal hárítja, azonban a játékszer középre pattan, éppen Fazekas elé, aki 11 méterről kapásból a hálóba bombázza. A 23. percben egy Kitl igyekszik szabadrúgásból tovább növelni a Békéscsaba előnyét, azonban Csáki szép mozdulattal hárít. A 39. percben kényszerű csere, a pár perccel korábban „földre vitt” Tóth László nem bírja folytatni a játékot, helyére Sipos áll be. Labdarúgónk vállsérülést szenvedett. A 42. percben Tisza lövése kerüli el a vendégek kapuját.

A szünetben két helyen is változtat a stáb, Vólent helyett Irmes, még Lakatos Csaba helyett Kurdics jön ki az öltözőből. Az első pár perc a Békéscsabáé, azonban az 52. percben kiegyenlítünk. Bal oldali bedobás után ide-oda pattog a labda a vendégek 16-osán belül, végül Tóth Bencéhez kerül, védőnk pedig az átvétel után, 11 méterről higgadtan a hálóba lövi a játékszert. Az egyenlítő találatot követően „megéreztük a vér szagát” igyekeztünk újabb gólt szerezni. Nyomás alá helyeztük a kapujukat, azonban sem Tömösvári, sem Tisza nem tudott gólt szerezni. A vendégek többnyire a kontratámadásaik révén veszélyeztettek. A 81. percben Sipos az oldalhálót találja el 15 méterről, majd a 87. percben Albert elé lép ki Csáki a kapujából jó ütemben és így elakadt benne a labda. Egy perccel később Gránicz 7 méteres lövését lábbal hárítja kapusunk, majd még ugyanebben a percben Bora fejesét is szögletre tolja Csáki Kálmán. Mivel ez volt az utolsó említésre méltó mozdulatsor, így 1-1-el zárult a mérkőzés.

A válogatott szünet előtt, vasárnap a III. Kerület otthonába látogatunk, ahol tovább kell gyarapítanunk pontjaink számát. Jelen pillanatban 17 egység van a nevünk mellet, mellyel a tabella 13. helyén állunk.

Élő közvetítés