2023. június 3. ( szombat )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Egy pont a Kerület ellen

11.09.

Egy pont a Kerület ellen

A Merkantil Bank Liga NB II. 15. fordulójában az újonc III. Kerületi TVE otthonában léptünk pályára. A rutinos játékosokat soraiban tudó pesti csapat védelmét nem sikerült feltörnünk, igaz ők sem tudtak gólt szerezni, így 0-0-s döntetlennel ért véget a találkozó.

Vezetőedzőnk Csábi József ezúttal nem kevesebb mint öt helyen változtatott a Békéscsaba elleni kezdőcsapatunkon. Tóth Bence és Tóth László sérülés miatt ezúttal a közönség soraiból nézhette a találkozót, Lakatos Csaba betegeség miatt el sem utazott, még Rokszin Ádám és Vólent Roland a kispadon foglalt helyet. A pályán volt a kezdést jelző sípszó pillanatában a lila-fehérek ellen már az első félidőben beálló Sipos Zoltán, a szünetben pályára lépő Irmes Dávid és Kurdics Levente. Először volt kezdő a szezonban a tavalyi alapembernek számító Kónya Márk, valamint a baloldali belső véső posztján Papp Szilárd.

Az első helyzet a hazaiak kapuja előtt adódott, rögtön a második percben. Sipos szerzett labdát a tizenhatosuk előterében, majd Irmes elé passzolt. Támadónk átívelt a hosszúra, azonban az érkező Tömösvári elől Bekker szögletre fejelte a labdát. A 8. percben Remili beadását Rajczi vett át pontatlanul középen tíz méterre üresen a kapunktól, így Csáki felszedte azt. A 15. percben ismét Sipos szerez labdát a hazai térfélen, ezúttal azonban magának csinálja meg a lövőhelyzetet 20 méterről azonban nem találja el a kaput. A következő öt percben háromszor is bizonytalankodunk a kapunk előtt, azonban igazán veszélyes helyzet nem alakul ki belőle. A 26. percben nagybedobás után Papp tovább tudja csúsztatni a labdát, mely Sipos elé pattan, aki azonban védője szorításából éppen csak kapura küldi, így nem okoz gondot Balázsnak hárítani. Egy perccel később Papp kap sárga lapot, miután Remilit szabálytalanul szerelte. A 37. percben ismét Sipos próbálkozik, lövését azonban a rövid saroknál megfogja a kapus. Hat perccel később Irmes próbálja Kónya előrevágott labdáját megjátszani, azonban a lába Fejes fejével találkozott. A hazai csapat védőjét hosszú ideig ápolni kellett, szerencsére saját lábán hagyta el a játékteret, igaz egy turbánnal a fején. Mivel nem volt szándékos támadónk mozdulata, hiszen hátulról érkezett a védő, így sárga lapot kapott. Az esett miatt 54 percig tartott az első játékrész.

A látottakkal nem volt elégedett a stáb, Tömösvári, Kónya és Irmes nem folytatta a mérkőzést, helyettük Molnár, Rokszin és Lakatos István lépett. A térfélcsere után Barczi igyekezett gólt szerezni, előbb azonban Papp blokkolta lövését, majd később Csáki védte nem túl erős fejesét. Az 59. percben Erdei, majd a 66. percben Földi szerel sárga lapot érően. Két perccel később a hazaiak végeztek el gyorsan egy szabadrúgást, majd Bekker beadását a nem sokkal korábban csereként beállt Borvető 8 méterről fejelte kapura, Csáki bravúrral hárított. A 73. percben Molnár is besárgul, még két perccel később Csáki hárít szögletre lábbal egy jobb oldali beadást. A 85. percben Schuszter lövése téveszt célt szerencsénkre. Két perccel később szögletünk után Lakatos István 22 méterről bombázza kapura a kipattanó labdát, azonban Balázs az alsó sarokba tartó lövést bravúrral hárítja. A 92. percben Erdei szövegért megkapja második sárga lapját is, így számára egy perccel korábban ér véget a mérkőzés.  

Gól nélküli döntetlennel zártuk tehát a mérkőzést, továbbá az őszi szezon harmadik negyedét. A mutatott játékra nem lehettünk büszkék, de a szerzett egy ponttal egy helyet így is javítottunk a tabellán elfoglalat pozíciónkon. A válogatott szünetet tehát a 12. helyen töltjük, s 18 ponttal a nevünk a mögött várjuk a folytatást.

Fotó: nemzetisport.hu (Földi Imre)

Élő közvetítés