2020. október 21. ( szerda )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Pont nélkül maradtunk

10.05.

Pont nélkül maradtunk

A Merkantil Bank Liga 11. fordulójában a Kaposvári Rákóczi FC vendégeként léptünk pályára. A találkozón több alapemberünket is nélkülözni kényszerültünk. Csirmaz István, Kovács Olivér, Tamás László a védelemből, Földi Marcell a középpályáról, még Vólent Roland a támadószekciónkból hiányzott. Eltiltás miatt ezúttal nem ülhetett a kispadon Csábi József vezetőedzőnk sem, megbízott edzőként Romanek János irányított.

Nem a terveink szerint kezdődött számunkra a találkozó. Bátortalanul kezdtünk, pedig az eddigi eredmények alapján inkább a zöld-fehéreknek volt félnivalójuk, hiszen ebben a bajnokságban hazai pályán még egyszer sem gyűjtötték be a három pontot, illetve hét pont volt az előnyünk velük szemben a tabellán. Két hazai szögletet és egy ziccert eredményezett a bizonytalanságunk. A 8. percben Andric bal oldali beadását Szarka vette át háttal a kapunknak az ötösünkön, ráfordult, azonban gurítását Molnár-Farkas bravúrral hárította. A 15. percben Kurdics próbálkozása jelezte, megérkeztünk a meccsbe. A kapura tartó lövését Szakály blokkolta szögletre. A 19. percben Kurdics fejjel továbbcsúsztatta a labdát Bárdosnak, akiről teljesen elfelejtkeztek a hazai védők. Labdarúgónk 14 méterről leadott kapáslövését a felsőléc hárította. A 23. percben aztán megszerezte a vezetést a hazai csapat. Kónya röviden szabadított fel Balázs elől a térfelünk közepén, a labda Szakály elé került, aki Szarkához passzolt. A hórihorgas támadó egyből a továbbfutó Balázs elé tálalt. A kaposvári játékos lépéselőnybe került védőinkkel szemben, szép mozdulattal elhúzta a labdát a kifutó Molnár-Farkas mellett, majd négy méterről az üres kapuba emelt.

A bekapott gólt megfogta csapatunkat. A 35. percben Balázs tovább növelhette volna saját, illetve csapata góljainak számát, azonban bár Molnár-Farkast elfektette, Bárdos a gólvonalról kivágta a játékszert. Megjegyezendő hogy a hazai támadás folyamán Andric – nem hinnénk, hogy szándékosan – de fejen ütötte Tajtit, aki a földön maradt, ám a játékvezető továbbengedte a játékot.

A térfélcserét követően az első helyzetet csapatunk hagyta ki. Az 52. percben Tajti bedobását előbb Horgosi megcsúsztatta, Novák kapura fejelte, amit Pogacsics kiütött, a labda Berdó elé került, aki az ötösről kapu mellé bombázott. A játékrész felénél Molnár-Farkas középre öklözi a labdát, Andric azonban a kapu fölé durrant. A 77. percben Bárdos előtt adódott lehetőség, azonban fejesénél Pogacsics jó helyen állt. A 93. percben Kónya megkapta a mérkőzésen a második sárga lapját, így egy perccel korábban mehetett zuhanyozni a többiek előtt.

A Kaposvár kihasználta az első játékrészbeli bizonytalanságainkat, még mi nem tudtunk élni a gólszerzési lehetőségeinkkel, így egygólos vereséggel ért véget számunkra a mérkőzés.

A válogatott szünet miatt legközelebb bajnokin, október 18-án a PMFC-t fogadjuk, azonban szerdán – október 7-én – a MOL Magyar Kupában leszünk érdekeltek.

Fotó: rakoczifc.hu

Élő közvetítés