2020. október 21. ( szerda )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Magabiztos továbbjutás

10.07.

Magabiztos továbbjutás

A MOL Magyar Kupában a 6. fordulójában a legjobb 64 közé jutásért lépett pályára csapatunk szerdán. Az eredeti tervek szerint szeptember 19-én lett volna a mérkőzés, azonban hiába utaztunk oda, az a találkozó a hazai csapata PCR-teszt eredményeinek késése miatt elmaradt.

Szerda reggel sem volt biztos, hogy lesz mérkőzés, ugyanis a csak 10.00 órakor érkezett meg hozzánk az értesítés, hogy ezúttal megkapták a teszteredményeket az MLSZ-ben. Ellenfelünk jelezte, különböző okok miatt összesen 11 játékossal tudnak kiállni.

Sokáig nem is kellett várni arra, hogy megszerezzük a vezetést, a 14. percben egy szép támadás végén Sitku beadását, Kurdics átvette, majd higgadtan 8 méterről lőtt a hálóba. A 26. percben Kotula iramodott meg a bal oldalon az elé kifutó kapus előtt keresztbe passzolta a labdát, a középen egyedül érkező Rokszin elé, akinek nem okozott gondot az üres kapuba juttatnia a játékszert. A szünetet jelző sípszó előtt a védelem mögé remek ütemben érkező és ott labdát kapó Rokszin a kifutó kapus mellet megszerezte a második találatát is, így háromgólos előnnyel fordulhattunk.

A szünetben Molnár-Farkas Tamás helyett Haris Ádám állt be a kapuba, a 18 éves hálóőrnek ez volt az első hivatalos mérkőzése együttesünkben. Az 55. percben a hazai csapatból Zsomboki Krisztián megsérült, s mivel nem volt cserejátékosuk, így 10 emberrel folytatták a mérkőzést. Egy perccel később Kotula beadását Tóth Benjámin fejelte a hálóba, tovább növelve előnyünket. Mivel csak ekkor állt meg a játék, így ekkor tudtuk azt megtenni, hogy a Fair Play szellemében egy játékost mi is lehívjunk a pályáról. Szabó Balázs a játékvezető engedélyével – csere nélkül – elhagyta a játékteret, így mi is 10 emberrel folytattuk a találkozót.

A hátralévő bő félórában még hatszor sikerült betalálni az ellenfél kapujába. A 62. percben Rokszin három méterről szerezte meg harmadik gólját, a 67. percben ismét Kotula adott be balról, ezúttal Kurdics váltotta gólra a nagyszerű centerezését. A 69. percben Bárdos kapu elé ívelését, Horgosi gurította a kapuba. A 76. percben Rimóczi János István – a szintén debütáló, 18 éves labdarúgónk – szerzett gólt Bárdos önzetlen átadása után. A 81. percben Rimóczi beadásába a hazai védő ér bele, méghozzá oly módon, hogy a labda a kapujukban köt ki. A 89. percben alakult ki a végeredmény, amikor is Iván Milán szerzett labdát az ellenfél térfelének közepén, majd a középen érkező Berdóhoz továbbított, aki a bal alsó sarokba gurította a játékszert.

A mérkőzés krónikájához tartozik még, hogy a már említett két fiatal mellett a szintén 2002-es Rácz Rikárdó is bemutatkozott felnőtt csapatunkban.

Tízgólos sikerrel jutottunk tehát a legjobb 64 közé ahol már akár NB I-es csapatot is kaphatunk ellenfélnek. A MOL Magyar Kupa 7. forduló párosításainak sorsolására 2020. október 10-én (szombat) 19.15 órától az MTVA M4 sport csatorna élő műsorában kerül sor.

Élő közvetítés