2020. október 21. ( szerda )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Kaposvár vár ránk

10.04.

Kaposvár vár ránk

Az októberi válogatott szünet előtti utolsó bajnoki mérkőzésünkön lépünk ma pályára a Kaposvári Rákóczi vendégeként. A vendéglátók a Merkantil Bank Liga NB II.-ben tíz forduló után a 17. helyen állnak.

Mai ellenfelünk öt évvel ezelőtt még a Balatoni Vasas SE ellen szerepelt bajnoki mérkőzésen, a Somogy megyei I. osztályban, tavaly pedig a Paksi FC ellen lépett pályára az OTP Bank Liga NB I.-ben. Rövid idő alatt tehát nagy utat járt be a Rákóczi, hiszen a negyedik vonalból az élvonalig küzdötte fel magát, ahonnan egy év elteltével búcsúzni kényszerült. Azért a tisztánlátás véget meg kell jegyezni, a zöld-fehérek 2004-től 2014-ig tagjai voltak az első osztálynak. Jelen pillanatban azonban a második vonalban szerepelnek, s a vártnál gyengébben. Szeptember elején Waltner Róbert vezetőedzőt az egykori szövetségi kapitány Várhidi Péter váltotta fel, hiszen a Rákóczi hét mérkőzéséből egyet sem nyert meg – öt döntetlennel és két vereséggel – a 19. helyen állt. A váltás óta mindkét idegenbeli találkozójukat megnyerték – előbb a Budaörs ellen, majd a Siófok ellen – azonban a két győzelem között, hazai pályán vereséget szenvedtek. Igaz ez utóbbi eredmény annyira nem meglepetés, hiszen az éllovas DVSC tudott győztesen távozni a cukorgyári gödörből.

A két támadójukra érdemes védőinknek odafigyelniük, hiszen Balázs Zsolt és Szarka Ákos a tizenhárom góljukból együtt nyolcat jegyeznek. Előbbi öt, utóbbi három gólnál jár.

Ami csapatunkat illeti, eddigi szereplésünkkel elégedettek lehetünk, hiszen tíz találkozóból tizennyolc pontot szereztünk, melynél több ponttal csak három csapat büszkélkedhet a mezőnyben. A fájó Szeged elleni hazai vereséget követően előbb Angyalföldön, a Vasas ellen szereztünk pontot, majd legutóbb egy hektikus találkozón hazai pályán az Ajka csapatát győztük le. Ez utóbbi találkozón nem igazán játszottunk jól, azonban így is sikerült a három pontot megszereznünk. Reményeink szerint ma sem üres zsebbel térünk haza Kaposvárról, de ehhez továbbra is fegyelmezettnek és „élesnek” kell lennünk.

Csábi József vezetőedző eltiltását tölti, a lelátóról nézheti a pályán történteket, megbízottként Romanek János irányít majd a kispadnál.

Kiegyenlített a két csapat eddigi egymás elleni mérlege, az első osztályban kétszer találkoztunk egy kaposvári és egy szolnoki sikerrel értek véget ezek a mérkőzések. A másodosztályban ez lesz a tizenötödik egymás elleni találkozó öt kaposvári győzelem mellett négyszer döntetlen és ötször szolnoki győzelem született. Legutóbb 2014. október 18-án léptünk pályára Kaposváron akkor 2-1-re mi nyertünk, igaz az vezéráldozatokkal járt, hiszen előbb Urbin Péter, majd a helyére csereként beállt Hamar Ádám is keresztszalag-szakadást szenvedett…

A mérkőzés 17.00 órakor kezdődik, a játékvezető Nagy Norbert lesz.

Élő közvetítés